Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

http://tillthehalt.blogspot.com/

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ MADE IN USA


Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) είναι μία πολιτική οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από την οποία κατά το παρελθόν έχω ασχοληθεί με κάποιες προβληματικές οργανώσεις (βλ. ΣΕΚ, Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος) που συμμετέχουν σε αυτή. Αυτή την φορά αυτό που θα επιχειρήσω να κάνω με αυτό το άρθρο είναι να αποδείξω, μέσα από τα στοιχεία και τους προβληματισμούς μου, πως συνολικά αυτή η οργάνωση είναι παρακρατική και ένα κομμάτι της Νατοϊκής «Αριστεράς» με συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό.

Ιστορικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκροτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2009 και οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η Αριστερή Συσπείρωση, το ΕΚΚΕ, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΚΑ), οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, το ΣΕΚ και η Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου.

Η υποκρισία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκινάει με το ιδεολογικό πλαίσιο που θέτει. Μία οργάνωση που αυτοπροσδιορίζεται ως αντικαπιταλιστική ή ακόμα και Κομμουνιστική, την ίδια ώρα έχει στις τάξεις της ανθρώπους της Αστικής Τάξης όπως ο επικεφαλής του ΣΕΚ, Πάνος Γκαργκάνας ο οποίος έχει σημαντική θέση μέσα στην οργάνωση.
Ο Πάνος Γκαργκάνας με τον Χάγιο

Ο Πάνος Γκαργκάνας είναι γιος του πρώην ισχυρού επιχειρηματία Αλευροβιομήχανου Θράκης και βουλευτή Έβρου επί μια δεκαετία (1953-1963)με την Ε.Ρ.Ε. Χρήστου Γκαργκάνα. Έχει δύο αδέρφια,την Χρυσούλα Γκαργκάνα η οποία συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο πατέρας της αφού με τον γάμο της με τον Ιωάννη Ουζουνόπουλο ενώνονται δύο οικογένειες με ισχυρή παράδοση στην αλευροβιομηχανία, στην Ανατολική και Δυτική Θράκη. Επίσης ο αδερφός του, Νίκος Γκαργκάνας διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2008. Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Και το κυριότερο είναι από τους ανθρώπους που μαζί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη παγίδευσαν τον Ελληνικό λαό και τον βάλανε μέσα στο Ευρώ.

Δηλαδή ο αντικαπιταλισμός για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ περνάει μέσα από την συμπόρευση με την Αστική Τάξη και την δημιουργία κοινού μετώπου με οργανώσεις σαν αυτή του Πάνου Γκαργκάνα, που για χρόνια μέσα από τις τάξεις της έχει δράση μία γνήσια και ατόφια Νατοϊκή δύναμη όπως είναι το ΣΕΚ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρει κάποιος εδώ 


Η συμπόρευση με την Αστική Τάξη και ο όψιμος αντικαπιταλισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως περνάει μέσα και από καλέσματα για απεργοσπασία και την αποδυνάμωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: