Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θεωρώ τον Τσίπρα «προδότη» για τις Πρέσπες – ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε άλλες 157 συγγνώμες (Video) .

Από To Ποντίκι Web 07.04.2021 20:44

Τον Ιανουάριο του 2019, όταν στη Βουλή ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, ο -τότε μόνο αντιπρόεδρος της ΝΔ- Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι πραγματοποιήθηκε «ένα εθνικό έγκλημα» και μίλαγε για «μια αποφράδα μέρα για τον Ελληνισμό». Είχε προσθέσει μάλιστα ότι «οι ξένοι βρήκαν βολικό πρωθυπουργό. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

- Ωστόσο, την Τετάρτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης φάνηκε να αλλάζει ρότα και να δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική ούτε ο -τότε πρωθυπουργός- Αλέξης Τσίπρας που την προώθησε «προδότης».



 Πηγή βίντεο: ΣΚΑΪ

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης, που με κατηγορούν, έβγαινα σε εκπομπές, έβγαινα στο Βελλίδειο, και έλεγα, δεν είναι προδότης και δεν επιτρέπω να λέτε τέτοια για τον πρωθυπουργό της χώρας».

- «Δεν μπορεί η πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα να γίνει “εσύ είσαι προδότης”, “όχι, εσύ είσαι προδότης”» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπει σε αυτή τη λογική.

---------------------------

Νάσος Ηλιόπουλος: Περιμένουμε άλλες 157 συγγνώμες

«Η πρώτη συγγνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών ήρθε από τον κ. Γεωργιάδη σήμερα» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

- «Από τον κ. Γεωργιάδη που δήλωνε ότι “η Μακεδονία δόθηκε” με “εξαγορά ψήφων” μέσα στην Βουλή.

- Από τον κ. Γεωργιάδη που χειροκροτούσε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας” με την μη περικοπή των συντάξεων.

- Το πρόβλημα που έχει όμως ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι οφείλει εξηγήσεις σε όσους τον πίστεψαν προεκλογικά.

- Εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Ξέρουμε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών υπερασπιστήκαμε την ειρήνη και τα πραγματικά δημοκρατικά συμφέροντα του λαού μας.

- Η πρώτη συγγνώμη λοιπόν ήρθε, περιμένουμε άλλες 157».

Δεν υπάρχουν σχόλια: