Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

http://radar-gr.blogspot.com/ - Απόδημος Ελληνισμός ..

  Vertigo στην Κουμουνδούρου

 

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Ωχ, πάλι μπλεξίματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια έχουν μπλέξει οι γραμμές. Και τα στελέχη λένε όσα νομίζουν ότι ισχύουν, αλλά, στο μεταξύ, αυτά που νόμιζαν ότι ισχύουν δεν ισχύουν, έχουν αλλάξει. Και κάπως έτσι τα στελέχη παθαίνουν vertigo, δηλώνουν διάφορα και βρίσκονται εντελώς στον αέρα. Και μαζί τους και το κόμμα της χαράς, το οποίο ψάχνεται να δει - κάθε φορά δε - τι έγινε πάλι και μπλέχτηκε έτσι το πράγμα.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι προχθεσινό και αφορά την περίφημη ψήφο των αποδήμων. 

Υποθέτω ενθυμείσθε ότι με βάση τον νόμο που ψήφισε προ (αρκετών) μηνών, η ελληνική Βουλή, δικαίωμα ψήφου του λοιπού σε εθνικές εκλογές θα έχουν όσοι εκ των αποδήμων έχουν διαμείνει τουλάχιστον 2 χρόνια την τελευταία 35ετία και επίσης κάνουν φορολογική δήλωση στην ΕλλάδαΟ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κακήν κακώς το νομοσχέδιο το οποίο είχε περάσει σχεδόν με την ομόφωνη ψήφο ολόκληρου του κοινοβουλίου (νομίζω ότι είχε αρνηθεί ψήφο, το κόμμα Βαρουφάκη...). Και το ψήφισε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς - θα έτρωγε άγριο κράξιμο από τους απόδημους Ελληνες.

Το ψήφισε λοιπόν, αλλά ποτέ δεν το «χώνεψε».

Απόδειξη ότι προσφάτως η τομεάρχης Αποδήμων Ελλήνων του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, φίλη μου, σε δηλώσεις της για το θέμα στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης είπε τα ακόλουθα ωραία σχετικά (παρότι ο νόμος έχει ψηφιστεί και είναι νόμος του κράτους πλέον, υπενθυμίζω):

«Εμείς είμαστε αυτοί που ζητήσαμε να ψηφίσουν όλοι οι Ελληνες της Διασποράς. Οχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω. Πρέπει οι Ελληνες της Διασποράς να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές της Κεντροδεξιάς, αλλά το στενό συμφέρον μιας κλειστής οικονομικής "ελίτ" που διαλύει, από απληστία, την ελληνική κοινωνία»!!

Τους άφησε χωρίς αφήγημα

Διαβάζουν στην Αθήνα τα πέραν του Ατλαντικού «τέρατα» της Θεοδώρας και στο Μέγαρο Μαξίμου παίρνουν «ανάποδες». Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθούν οι περιορισμοί; Και δεσμεύεται γι' αυτό όταν θα γίνει κυβέρνηση να το επιχειρήσει; Πολύ ωραία, δεν χρειάζεται να κοπιάζει, θα το κάνουμε εμείς.

Ενα τηλεφώνημα γνωρίζω ότι έγινε. Το Σάββατο το πρωί. Προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Η συνέχεια (επί της οθόνης του MEGA) δόθηκε χθες το πρωί. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι, προ του θέματος που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, καταθέτει αμέσως στη Βουλή τροποποιητική διάταξη του νόμου, με την οποία αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.  

Του λοιπού, κατά τον Βορίδη, οι απόδημοι θα ψηφίζουν υπό μία προϋπόθεση: να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας. Οπως όλοι μας δηλαδή. Καμία άλλη προϋπόθεση δεν θα ισχύσει πλέον.

Να δω τώρα...

 

 τι θα εφεύρει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει την, ευφυή θα τη χαρακτηρίσω, κυβερνητική πρωτοβουλία που, όπως και να το κάνεις, ένα πρόβλημα το δημιουργεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: