Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΑΥΤΟ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΗ ?? - ΙΚΑ-ΕΦΚΑ - ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ << ΙΚΑ-ΕΦΚΑ >> ??? - ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ << 10 + >> ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ 220 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΩΣ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ << ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ >> ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ?? .. ΑΧΡΗΣΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΚΥΦΗΝΑΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ???

 Ασφαλιστικό: Οι 12+4 περικοπές συντάξεων

Πόσο έχουν μειωθεί ο απολαβές από το σερί των μειώσεων στα χρόνια του μνημονίου. Τι έκοψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τι συμφώνησε η σημερινή. Ποιοι από τους συνταξιούχους ήταν οι μεγάλοι χαμένοι. Αναλυτικά όλες οι «παλαιές» και «νέες» περικοπές.


- Δημοσιεύθηκε: 30 Νοεμβρίου 2015 

- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

- Η τελευταία μείωση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, με βάση το 3ο Μνημόνιο (Ν. 4336/15) επέρχεται σημαντική μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μέσω της αύξησης των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες και της επιβολής εισφοράς στις επικουρικές. Συγκεκριμένα, οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 2 μονάδες (6% από 4%) επί του ποσού των κύριων συντάξεων πριν από τις περικοπές που ξεκίνησαν το 2010. Στις επικουρικές, επιβλήθηκε εισφορά 6% επί του ποσού μετά των περικοπών. Στις επικουρικές βέβαια, επιβλήθηκε εισφορά υγείας και στις περιπτώσεις δεύτερης επικουρικής καθώς και στις επικουρικές που δίνονται λόγω θανάτου (χηρείας).

Περικοπές και για τους νέους συνταξιούχους

Παράλληλα, με το 3ο Μνημόνιο τέθηκαν σε εφαρμογή αλλαγές που ανατρέπουν τους σχεδιασμούς κυρίως στους νέους συνταξιούχους, καθώς άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των παροχών, έρχεται μεγαλύτερο πέναλτι σε όσους αποχωρούν πρόωρα, μειώθηκαν οι κατώτατες συντάξεις και κόπηκε η κρατική χρηματοδότηση για τους συνταξιοδοτούμενους πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας.

-Αναλυτικά, προωθήθηκαν μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους, αυτούς δηλαδή που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του 2015 και εφεξής. Αυτές είναι:


-Αύξηση της ποινής σε όσους επιλέξουν να στραφούν στην πρόωρη συνταξιοδότηση, με μεγάλους χαμένους τους πενηντάρηδες. Η εξτρά περικοπή θα είναι 10% και θα διαρκεί μέχρι να φτάσει ο ασφαλισμένος το όριο της πλήρους συνταξιοδότησης (δηλαδή μάξιμουμ για μία πενταετία).

- Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με μεικτό τρόπο, βάσει του νόμου 3863/2010 που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε μικρές μειώσεις συντάξεων.

-Μειώνονται τα κατώτερα όρια συντάξεων. Το νέο κατώτατο όριο που θα χρησιμοποιείται για τους υπολογισμούς της σύνταξης για τον χρόνο από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά θα είναι στα 392 ευρώ, σε αντίθεση με το κατώτατο όριο των 486 ευρώ που χρησιμοποιούνταν έως σήμερα.

- Το ποσό των 392 ευρώ θα χορηγείται μόνο με τη συμπλήρωση του 67ου έτους. Το μέτρο θίγει ιδιαίτερα τις μητέρες ανηλίκων που έφευγαν από το ΙΚΑ με μειωμένη σύνταξη, καθώς από 600 ευρώ κατά μέσο όρο θα περιοριστούν στα 320 με 340 ευρώ.

Ρούλα Σαλούρου

salourou@euro2day.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: