Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Αεροπειρατεία: - Οταν οι ΗΠΑ εξέτρεπαν… το αεροσκάφος του Μοράλες με επιβάτη τον… Σνόουντεν..

- Σε μίνι διπλωματική διελκυστίνδα έριξε η υπόθεση Σνόουντεν τη Βολιβία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες από τη Μόσχα αναγκάστηκε να κάνει ξαφνική στάση στη Βιέννη, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι στο αεροσκάφος είχε επιβιβαστεί ο Εντουαρντ Σνόουντεν. Πορτογαλία και Γαλλία διέκοψαν την άδεια πτήσης του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους.

Η Αυστρία έψαξε το αεροσκάφος του Μοράλες χωρίς να βρει λαθρεπιβάτες, αλλά ο ίδιος διαμαρτύρεται πως η Ισπανία ήθελε να επιθεωρήσουν δικοί της αξιωματούχοι το αεροσκάφος -κάτι που ο Μοράλες αρνήθηκε.


 - Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει την Τετάρτη από τη Μόσχα και πετούσε για Βολιβία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Τσοκεχουάνκα δήλωσε ότι η Πορτογαλία και η Γαλλία διέκοψαν ξαφνικά την άδεια πτήσης πάνω από τις χώρες. «Είπαν ότι η απαγόρευση οφειλόταν σε τεχνικά ζητήματα, αλλά αφού ενημερωθήκαμε από άλλες πηγές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν αβάσιμες υποψίες πως ο κ.Σνόουντεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο».

- Βολιβιανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης πως και η Ισπανία και η Ιταλία «μπλόκαραν» το αεροσκάφος.......κλπ .

- συνεχεια στο.. 

https://www.tovima.gr/.


Δεν υπάρχουν σχόλια: