Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

TO BORDELLO και η αξίες της Ευρώπης «που αποτελούν το θεμέλιο»

 ο Ολαννδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε,δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Ουγγαρία «πρέπει να καταργήσει» τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας....

<< Εργένης, συχνά επικαλείται την Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ ως πρότυπα. >>

<< και να σεβαστεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα >>

---------------------------------------------------------------------------------------

Πυρά κατά του Όρμπαν εξαπέλυσε και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ, κάνοντας προσωπική αναφορά.  «Το να δεχτείς τον εαυτό σου ως γκέι ήταν το πιο δύσκολο πράγμα για μένα, να το αποδεχτώ εγώ, πώς να το πω στους γονείς μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος σε προπαρασκευαστική συνάντηση των ηγετών των φιλελεύθερων.

«Το να ακούω τώρα ότι οφείλεται στο ότι ίσως παρακολούθησα κάτι στην τηλεόραση όταν ήμουν νεότερος, είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Μπέτελ, ο οποίος παντρεύτηκε τον σύντροφό του,, τον Μάιο του 2015. «Η ανάμειξη της παιδεραστίας, της πορνογραφίας και της ομοφυλοφιλίας είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε. «Το να μπορείς να είσαι διαφορετικός είναι μια βασική αξία της Ε.Ε.», είπε.

- JOHN THYS VIA GETTY IMAGES

Luxembourg Prime Minister Xavier Bettel (R) holds hands with his companion Belgian architect Gauthier Destenay during their wedding in Luxembourg on May 15, 2015. Luxembourg Prime Minister Xavier Bettel is to wed his gay partner today, becoming the first European Union leader to enter into a same-sex marriage, a symbol of growing social change across the continent. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)

----------------------------------------------------------------

- Όρμπαν σε Ευρωπαίους: Δεν είναι αυτό που νομίζετε ο νόμος για τους ΛΟΑΤΚΙ!

-----------------------------------

- Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι οι ηγέτες πρέπει να έχουν μια «ειλικρινή και σταθερή» συζήτηση σχετικά με τις...

- <<  αξίες της Ευρώπης «που αποτελούν το θεμέλιο» >>


 και  .....    «βασίζονται στην αξιοπρέπεια κάθε ατόμου   .......       και στον αγώνα κατά των διακρίσεων 

και δεν δείχνουν αδυναμία απέναντι σε αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο το γράμμα του νόμου».

- Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι ενώ σέβεται την κυριαρχία της Ουγγαρίας, «ο νόμος όπως προτείνεται δεν είναι σύμφωνος με τις αξίες μας και με αυτό που είναι η Ευρώπη».

-----------------------------------------------


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είπε στους 27 αρχηγούς κρατών ότι το μίσος και η μισαλλοδοξία φαίνεται να ενισχύονται. «Προχωρούμε σε μια εποχή μετά τον Διαφωτισμό όπου η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο εξτρεμισμός κερδίζουν έδαφος», προειδοποίησε, σύμφωνα με αξιωματούχο που παρακολουθεί τη συζήτηση. 

                                                       -----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: