Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ-ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ !!!!! - ΙΚΑ -ΕΦΚΑ .

 - 

- Και οι τρεις ήταν υπέροχοι! ..

Χριστίνα Κοψίνη

https://www.efsyn.gr/

- Χθες, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, συνεπής στο κρεσέντο δικαστικών προσφυγών, επικαλούμενη τον τελευταίο εργασιακό νόμο Χατζηδάκη, απαίτησε την απαγόρευση της απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης μάλωνε τους συνταξιούχους, προτάσσοντάς τους το δίλημμα: «Θέλετε φρεγάτες ή αναδρομικά;» (αποκάλυψε τον διάλογο ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων, Αρ. Καντάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο» μετά το εντυπωσιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα).

- Κι από δίπλα ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, μαινόμενος, να τα βάζει ξανά (ή να «τα έχει πάρει στο κρανίο» όπως θα έλεγαν οι πιτσιρικάδες) με το προσωπικό του ΕΦΚΑ γιατί οι υπάλληλοι σκοπίμως, όπως είπε, κωλυσιεργούν στις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ με το να αναμένουν δήθεν τις νέες εγκύκλιες οδηγίες ώστε να εφαρμόσουν τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4826/7.9.2021.

Χθες και οι τρεις ήταν υπέροχοι, μα πιο πολύ από όλους ο υπουργός Εργασίας.

- Ωραίος τρόπος να αποποιείται την ευθύνη του υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που έχει καθυστερήσει την εγκύκλιο με τις απαραίτητες οδηγίες που απαιτούνται ύστερα από την έκδοση κάθε νόμου -το γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες- για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου ο οποίος σε λίγο θα αρχίσει να αναρωτιέται για το πανάκριβο τηλεφωνικό κέντρο που αγόρασε το υπουργείο, την ώρα που οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δουλεύουν με παλαιολιθικούς Η/Υ; Δεν το λέμε εμείς.

- Το είπε χθες ακόμη καλύτερα η ΠΟΣΕ τ.ΙΚΑ, ζητώντας από τον κ. Χατζηδάκη να αφήσει «τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να κοιτάξει το πώς θα αποκτήσουμε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, το πώς θα στελεχωθούν οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες μας και το πώς θα λυθεί το γενικευμένο μπάχαλο που επικρατεί με τη διοικητική αναδιάρθρωση λόγω ενοποίησης των πρώην ταμείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: