Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Ο ΖΑEΦ “ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ” ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ..


- Του Παναγιώτη Αποστόλου

- Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *

- Στις αρχές του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής έστελνε επιστολή στους τότε ηγέτες της ΕΟΚ και στην οποία χαρακτηριστικά ανέφερε:

-«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον, αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει δικαίωμα ούτε εθνολογικά ούτε ιστορικά να λέγεται Μακεδονία! Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβετε επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική»!

- Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην οποία συμμετείχαν, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του “Συνασπισμού” Μαρία Δαμανάκη και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα! Η συμφωνία έλεγε πως δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τα Σκόπια, όπου θα αναφέρεται η λέξη “Μακεδονία”!

- Ωστόσο, μετά από δεκαετίες οι ριψάσπιδες του ΣΥΡΙΖΑ και υπό την αφόρητη πίεση των ΗΠΑ και της Γερμανίας (που πάντοτε ασκείτο σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις), παράκαμψαν τους “σοφούς” πολιτικούς της δεκαετίας του ¨80-΄90, αλλά κυρίως των πολιτικών ογκόλιθων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, και υπέγραψαν την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” (12 Ιουνίου 2018) με τους Αλβανοσλάβους βόρειους γείτονές μας!

- Μιας “Συμφωνίας” που ήταν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αφού ο εντεταλμένος του Οργανισμού, Αμερικανός διπλωμάτης Μάθιου Νίμιτς, πάσχιζε επί δεκαετίες γι΄ αυτήν την κατάληξη! Δηλαδή να μετονομαστούν τα Σκόπια σε “Βόρεια Μακεδονία”! Αντικαθιστώντας έτσι, την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, όπου τα Σκόπια ονομάζονταν “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (FYROM)!

- Οι 145 Συριζαίοι και οι 8 καλοθελητές του Συστήματος…

- Αλλά παρά και τις τεράστιες αντιδράσεις του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε κατά αυτής της Συμφωνίας με τις λαοσυνάξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφερνε στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση (25 Ιανουαρίου 2019) την “Συμφωνία των Πρεσπών”! Την οποία στην συνέχεια νομιμοποίησε ο ΟΗΕ στις 12 Φεβρουαρίου 2019!

-Έτσι αντίθετα από την θέληση του ελληνικού λαού, αυτή η “Συμφωνία” “νομιμοποιήθηκε” από 153 Βουλευτές!

-Την ψήφισε όλη η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ (145), ενώ την καταψήφισε το συγκυβερνών κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”! Και αφού οι 145 δεν έφταναν, έπρεπε να βρεθούν κάποιοι Βουλευτές που θα ψήφιζαν την “Συμφωνία” μαζί με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα ελάμβανε την “νομιμοποίηση” των 150+ Βουλευτών!

-Κατ΄ αυτόν τρόπο θα πέρναγε η “Συμφωνία των Πρεσπών” από την ελληνική Βουλή! Δηλαδή με τις 8 ψήφους των καλοθελητών του Συστήματος! Που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα ονόματά τους:


- Κατερίνα Παπακώστα (επί σειρά ετών Βουλευτής με τη ΝΔ και υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου)!

-Έλενα Κουντουρά (πρώην Βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ)!

-Γιώργος Μαυρωτάς (πρώην Βουλευτής με το “Ποτάμι” και σήμερα Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη)!

-Θανάσης Παπαχριστόπουλος (υπήρξε υμνητής του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια στέλεχος και πολιτευτής της ΝΔ και ακολούθως Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ)!

- Σπύρος Λυκούδης (στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς επί δεκαετίες. Βουλευτής επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς)!

- Σπύρος Δανέλλης (ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού της Αριστεράς. Πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην Βουλευτής με το “Ποτάμι”, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ)!

-Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρώην Βουλευτής Επικρατείας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη)!

-Σταύρος Θεοδωράκης (Πρόεδρος του κόμματος “Ποτάμι”, πρώην Βουλευτής)!

- Είναι εσχάτη προδοσία η ψήφιση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”;

- Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ   https://egerssi.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: