Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

🔴Ζαχαριάδης: Είμαστε υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου! Να πάρουν οι 🇹🇷Τούρκοι το 1/5 του νησιού!

απο - Αμαλία🇬🇷
@4fABkkc5xTv2aek

🔴Εχθές, παρουσίασα την αποκάλυψη (προδοσία!) της πραγματικής ταυτότητας του "Διγενή", από τον Ζαχαριάδη, σε εκπομπή του κουκουέδικου ραδιοσταθμού "Φωνή της Αλήθειας", στις 25 Απριλίου 1955. Ωστόσο, στην ομιλία του αυτή, ο Ζαχαριάδης δεν περιορίστηκε στην προδοσία του Γ. Γρίβα, αλλά εξέφρασε & την θέση του ΚΚΕ, για μια συνολική λύση του Κυπριακού.


🔴Όπως υποστήριξε, εφόσον οι Ελληνοκύπριοι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, το ίδιο δικαίωμα, της "αυτοδιάθεσης μέχρι και αποχωρισμού", πρέπει να έχουν & οι Τουρκοκύπριοι. Δηλαδή, εφόσον προέκυπτε Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, θα έπρεπε & οι Τουρκοκύπριοι να πάρουν το κομμάτι του νησιού που τους αναλογούσε (το υπολόγιζε σε 1/5) και να ενωθούν με την Τουρκία!!!

🔴Το κατάπτυστο άρθρο του Ζαχαριάδη, που διαβάστηκε απ' τον ίδιο, στον ραδιοσταθμό, δημοσιεύθηκε στην "Αυγή" των Αθηνών της 26ης Απριλίου 1955. Επίσης, αποσπάσματα απ' το άρθρο, δημοσιεύθηκαν & στην εφημερίδα του ΑΚΕΛ "Νέος Δημοκράτης", στις εκδόσεις της 30ης Απριλίου και της Πρωτομαγιάς του 1955.

🔴Ιδού το επίμαχο απόσπασμα του άρθρου Ζαχαριάδη, που αφορά τους Τουρκοκυπρίους, στο οποίο διατηρείται η σταλινική "ορθογραφία" - κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας:

↪️"Το λαϊκό κίνημα στην Κύπρο αντιμετωπίζει και άλλο πρόβλημα, πιο δύσκολο, πιο περίπλοκο. Στην Κύπρο το 1/5 σχεδόν του πληθυσμού είνε τούρκοι στα 95% τους εργαζόμενοι. Ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός με τη γνωστή ταχτική του «διαίρει και βασίλευε», δηλαδή, χώριζε τους εχθρούς σου για να τους καταφέρνει όλους, καθώς και με τη βοήθεια των προσκυνημένων της Αθήνας προσπαθεί να χτυπήσει το ελληνικό κίνημα στο νησί στρέφοντας ενάντια του τους τούρκους. Όμως η απελεφθέρωση του λαού της Κύπρου δεν μπορεί νάνε πραγματική παρά μόνο σαν απελφθέρωση και των τούρκων. Η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα δεν μπορεί να σημαίνει διατήρηση ή χειροτέρεψη της υποδούλωσης των τούρκων μα απελφθέρωση και για την τουρκική μειονότητα του νησιού με βάση την πλήρη εθνική αφτονομία της. Διεκδικώντας το δικαίωμα της αφτοδιάθεσης μέχρι και αποχωρισμού για τους έλληνες δε μπορούμε να αρνηθούμε αφτό το δικαίωμα στην τουρκική μειονότητα. Αλλιώς θα χαντακώναμε και την όλη υπόθεση της απελεφθέρωσης της Κύπρου. Δεν μπορείς νάσαι λέφτερος όταν κρατά άλλο σκλάβο που σε πολεμά να λεφτερωθεί. Αφτό διακήρυξε και ο Μεγάλος Λένιν που τις μέρες αφτές τον τιμά όλη η προοδεφτική ανθρωπότητα. Η εγγύηση λοιπόν της επιτυχίας της αντι-ιμπεριαλιστικής πάλης του κυπριακού λαού, βρίσκεται στον κοινό αγώνα των ελλήνων και των τούρκων ενάντια στους άγγλους ιμπεριαλιστές και ενάντια στους λακέδες των αγγλοαμερικανών ιμπεριαλιστών, τόσο στην Αθήνα και στην Άγκυρα, όσο και στην Κύπρο. Και η κοινότητα αφτή στον αγώνα, η συμμαχία αφτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον όταν αναγνωριστεί στους τούρκους το δικαίωμα της εθνικής αφτονομίας και η πολιτική αφτοδιοίκηση τους"↩️

🔴Συμπέρασμα: μια φορά προδότες, για πάντα προδότες!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: