Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ένα παράδειγμα για το πως το 41% της ΝΔ έγινε 28%.

 Αμαλία???? @4fABkkc5xTv2aek

??Από την πρώτη στιγμή της ρωσσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (και η ελληνική), τάχθηκαν στο πλευρό της αμυνόμενης χώρας και την ενίσχυσαν διπλωματικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Εφόσον ο πόλεμος συνεχίζεται, συνεχίζεται και η ενίσχυση.

??Προχθές, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, η εφημερίδα "Εστία" ανήγγειλε νέο πακέτο βοηθείας της Ελλάδος στην Ουκρανία, ύψους 2 δισ ευρώ, κάνοντας δηκτικά σχόλια. Καταλήγει δε ως εξής: "Έως πότε θα πληρώνει ο Έλλην φορολογούμενος τον αδιέξοδο πόλεμο της Συμμαχίας;".

??Ερώτημα: πράττει σωστά η ελληνική κυβέρνηση, ενισχύοντας οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία, ή μήπως θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να διατεθούν για "την καταπολέμηση της ακρίβειας", όπως -κουτοπόνηρα και λαϊκίστικα- προτείνει η "Εστία";

??Πρώτον, η Ελλάδα έχει το δικό της εν δυνάμει "Ντονμπάς", στην Θράκη! Με την μόνη διαφορά ότι σ' εμάς εδώ, ευτυχώς, υπάρχει "ενδιάμεσα" ο νομός Έβρου. Αυτό βέβαια από μόνο του, δεν αποκλείει δυσμενείς εξελίξεις στο μέλλον, με το πρόσχημα της "καταπίεσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης"... Άρα, πέραν των άλλων λόγων, η Ελλάδα έχει έναν επιπλέον λόγο να υποστηρίζει την Ουκρανία.

?? Έρχομαι τώρα στην οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, που είναι μονόδρομος για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Γιατί μονόδρομος; Διότι, σύμφωνα με ασφαλείς υπολογισμούς, αν καταρρεύσει το ουκρανικό μέτωπο, ή αν χρεοκοπήσει το ουκρανικό κράτος,  τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες θα κατευθυνθούν στην Ευρώπη! Κι όπως καταλαβαίνετε, δεν γίνεται να πάνε όλοι στην Γερμανία. Η κάθε χώρα, θα πάρει όσους της αναλογούν. Υπολογίζεται, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί γύρω στους 300.000 πρόσφυγες. Άρα, θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα!

??Υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές έχουν δώσει άπειρες συνεντεύξεις στα ΜΜΕ τα τελευταία 2 χρόνια. Ούτε ένας (!!!) δεν είπε την απλή αυτή αλήθεια, για να γίνει κατανοητός από τον κόσμο, ο λόγος της οικονομικής - στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία! Ποιος φταίει, λοιπόν, που δημιουργείται κοινωνική δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης, ακόμα και για ζητήματα που η εξήγησή τους είναι απλή;??

Δεν υπάρχουν σχόλια: