Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

🔴Ιούλιος 1918: η τελετουργική δολοφονία της τσαρικής οικογένειας!

 Αμαλία🇬🇷 @4fABkkc5xTv2aek


🔴Αυτές τις μέρες, συμπληρώνονται 106 χρόνια από την εξόντωση της τσαρικής οικογένειας (συν του οικογενειακού γιατρού και τριών υπηρετών της) από τους μπολσεβίκους. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

🔴Πριν την Οκτωβριανή, έγινε στην Ρωσσία η "αστική" Φεβρουαριανή επανάσταση, το 1917. Ο Τσάρος Νικόλαος έχασε τον θρόνο του κι ετέθη σε κατ' οίκον περιορισμό.Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση Κερένσκι, μετέφερε τους Ρομανώφ στο Τομπόλσκ, στα Ουράλια, δήθεν για την ασφάλειά τους. Τον Οκτώβριο επικράτησαν οι μπολσεβίκοι και τον Μάϊο του 1918 οι Ρομανώφ μεταφέρθηκαν στην βίλα Ιπάτιεφ, στο Αικατερινμπούργκ.

🔴Στα μέσα Ιουλίου, η Τσεχική Λεγεώνα, που είχε ενώσει τις δυνάμεις της με τους Κοζάκους και τα στρατεύματα των "Λευκών", πλησίαζε το Αικατερινμπούργκ. Μπροστά στον κίνδυνο να καταλάβει την πόλη, οι μπολσεβίκοι αποφάσισαν την άμεση εκτέλεση του Τσάρου και της οικογενείας του. Το αρχικό σχέδιο, προέβλεπε να περάσουν από μια εικονική δίκη και να εξοντωθούν μετά. Οι εξελίξεις, λοιπόν, απλώς επέσπευσαν την εξόντωσή τους.

🔴Δύο μπολσεβίκοι, εβραϊκής καταγωγής, ανέλαβαν τον συντονισμό της εξόντωσης: ο επικεφαλής των μπολσεβίκων των Ουραλίων και κομισάριος, Ησαΐας Ιωσήφοβιτς Γκολοσέκιν και ο Γιάκοφ Μιχάιλοβιτς Γιουρόφσκι, διοικητής της φρουράς  στην οικία Ιπάτιεφ, που έμελλε να γίνει ο τσαροκτόνος!

🔴Έτσι, την νύχτα της 17ης Ιουλίου, ο Τσάρος, τα μέλη της οικογενείας του, ο γιατρός και τρεις υπηρέτες του, οδηγήθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού. Εκεί, ο Γιουρόφσκι τους έστησε στην σειρά, με το πρόσχημα ότι θα τους φωτογραφήσει. Μόλις μπήκε το 12μελές εκτελεστικό απόσπασμα, ο Γιουρόφσκι τους ανακοίνωσε πως θα εκτελεστούν!

🔴Σε καθέναν από τους εκτελεστές είχε ανατεθεί συγκεκριμένο άτομο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιουρόφσκι, δύο από το απόσπασμα αρνήθηκαν να πυροβολήσουν τα κορίτσια και αντικαταστάθηκαν.

🔴Τα τελευταία λόγια του Τσάρου, ήταν τα λόγια του Ιησού για τους σταυρωτές του: "Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". Η δε τσαρίνα, προσπάθησε να κάνει τον σταυρό της, αλλά δεν πρόλαβε!

Ιδού πώς περιγράφει την σκηνή ο Γιουρόφσκι:

👉«Με το κολτ σκοτώθηκε ακαριαία από μένα ο Νικόλαος. Οι υπόλοιπες σφαίρες του κολτ χρησιμοποιήθηκαν για να αποτελειώσω τις θυγατέρες του Νικολάου και τον περιέργως ζωντανό διάδοχο»👈

🔴Σύμφωνα με την αναφορά του εκτελεστή Μεντβέντιεφ:

👉«Ο διάδοχος ήταν ακόμα ζωντανός. Τον πλησίασε τότε ο Γιουρόφσκι και τον πυροβόλησε 2-3 φορές εξ επαφής. Ο διάδοχος σιώπησε»👈

🔴Ακολούθως, τα πτώματα φορτώθηκαν σε φορτηγό και οδηγήθηκαν σ' ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο έξω από την πόλη, περιλούστηκαν με οξύ (για να είναι δύσκολη η αναγνώρισή τους) και θάφτηκαν. Ο τάφος αποκαλύφθηκε το 1991, από ομάδα αρχαιολόγων. Το 2000, ο Νικόλαος και η οικογένειά του αγιοκατατάχθηκαν από την Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία, για την “ταπεινότητα, την καρτερία και την πραότητα” τους.

🔴Κακή ήταν η τύχη των τσαροκτόνων! Η Νέμεσις ήρθε επί Στάλιν, την εποχή του "Μεγάλου Τρόμου" (1936-1938):

👉«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι όσοι συνετέλεσαν στην εκτέλεση της οικογένειας, πέθαναν από μια σφαίρα, ακολουθώντας όλο το πρόγραμμα των "αρχόντων" του Κρεμλίνου: Γκουλάγκ, εκτέλεση, κι ένα ανώνυμο μνήμα, ένας λάκκος σκεπασμένος με χώμα»👈

🔴Ο μόνος που πέθανε από φυσικό θάνατο, ήταν ο Γιουρόφσκι. Κι αυτό, γιατί προσεβλήθη από έλκος και πέθανε βασανιστικά σ’ ένα νοσοκομείο της Μόσχας, το 1938. Λίγο νωρίτερα, είχε συλληφθεί ως "αντισοβιετικό στοιχείο" η κόρη του, Ρίμα, η οποία πήρε τον μακρύ δρόμο για τα Γκουλάγκ, όπου παρέμεινε επί 20ετία. 

🔴Σύμφωνα με τον Ρώσσο βιογράφο Ρατζίνσκι (το βιβλίο του, "Ο τελευταίος Τσάρος", είναι η πηγή της σημερινής μου ανάρτησης):

👉Στο δωμάτιο όπου δολοφονήθηκε η τσαρική οικογένεια, θα ανακαλυφθούν κάτι σχέδια στον τοίχο, που θα χαρακτηριστούν καββαλιστικά σημάδια. Σύμφωνα με επιστημονική εργασία, αυτά τα σχέδια έκρυβαν την παρακάτω φράση: Εδώ, κατόπιν διαταγής των μυστικών δυνάμεων, ο Τσάρος προσφέρθηκε ως θυσία για την καταστροφή του κράτους»👈

Δεν υπάρχουν σχόλια: