Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

🔴Το "Ιδιώνυμο" του Ελευθερίου Βενιζέλου: πως και γιατί στέλνονταν οι κομμουνιστές σε εξορίες και φυλακές;🤔

 Αμαλία🇬🇷   @4fABkkc5xTv2aek

     
🔴Μεγάλη σύγχυση επικρατεί στον κόσμο, για το πότε, πως και γιατί άρχισαν να εφαρμόζονται στην Ελλάδα κατασταλτικά μέτρα κατά των κομμουνιστών (φυλακίσεις και εξορίες). Ο πολύς κόσμος, πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά άρχισαν να εφαρμόζονται επί της δικτατορίας του Μεταξά. Λάθος! Η αρχή έγινε επί Βενιζέλου.

🔴Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1929, άρχισε η εφαρμογή του N.4229 "Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών". Ο συγκεκριμένος νόμος της κυβέρνησης Βενιζέλου, που πέρασε στην Ιστορία ως "Ιδιώνυμο", είχε ψηφιστεί στις 18 Ιουλίου από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής. 

🔴Πάμε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα: οι διώξεις των κομμουνιστών γίνονταν για τις ιδέες τους (όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι), ή για άλλον λόγο; Και αν ισχύει το δεύτερο, ποιος είναι αυτός ο λόγος;

🔴Επ' αυτού, πολύ διαφωτιστική είναι η πρώτη παράγραφος του άρθρου 1 του νόμου:

👉«Όστις επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της Επικρατείας, ή ενεργεί υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμόν, τιμωρείται με φυλάκισιν τουλάχιστον εξ μηνών. Προς τούτοις επιβάλλεται δια της αποφάσεως και εκτοπισμός ενός μηνός μέχρι δύο ετών εις τόπον εν αυτή οριζόμενον...»👈

🔴Το "ζουμί" του νόμου είναι στην φράση "απόσπαση μέρους εκ του όλου της Επικρατείας". Τι εννοεί ο νομοθέτης; Προφανώς, την υιοθέτηση από το ΚΚΕ της επίσημης θέσης της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν), για "ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη", απ'  το 1924! Διώκονταν, λοιπόν οι κομμουνιστές, όχι γιατί ήταν κομμουνιστές, αλλά γιατί ήταν αυτονομιστές, που επιδίωκαν την "απόσπαση μέρους εκ του όλου της Επικρατείας"!

🔴Τα σχόλια δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: