ВАРДАРСКА БАНОВИНА СКОПЈЕ
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ . ΑΓΩΝΕΣ 2021 .
Τσίπρας: Ο λαός να διώξει τη Δεξιά του Μητσοτάκη το συντομότερο .
- «ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
ВАРДАРСКА БАНОВИНА СКОПЈЕ
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ . ΑΓΩΝΕΣ 2021 .
Τσίπρας: Ο λαός να διώξει τη Δεξιά του Μητσοτάκη το συντομότερο .
- «ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
Ιουλίου 30, 2021 . Του Παναγιώτη Αποστόλου . Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*
- Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο εκπεσών Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει γίνει Μητσοτακηκότερος του Μητσοτάκη! Τον εκθειάζει παντί τρόπω από την ζωντανή εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ART. Ενδεχομένως επειδή – όπως μου λένε – πήρε κρατική διαφήμιση. Ενδεχομένως να περιμένει ευλαβικά ένα μικρό πολιτικό “αντίδωρο” από τον Πρωθυπουργό!
- Να πούμε πως στην πολιτική αυτές οι πράξεις είναι ίσως θεμιτές (όχι για εμένα προσωπικά)! Άλλωστε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πάντα ήταν άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη, με άριστες σχέσεις με την Μαρίκα Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη! Αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο υποστήριξε προεκλογικά το 2019, όπως επί παραδείγματι μιλώντας στον ΣΚΑΙ τον Ιούνιο του 2019, αναφέροντας ότι ήθελε για το καλό της Ελλάδος, μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
-Τις τελευταίες όμως ημέρες ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει ξεφύγει τελείως. Το λιβάνισμά του προς τον Πρωθυπουργό για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έχει περάσει το ταβάνι του τηλεοπτικού του σταθμού.
-Πρόσφατα στην ζωντανή εκπομπή του στο κανάλι, έγινε απάνθρωπος, λέγοντας χωρίς ίχνος ντροπής, με το ύφος του να βγάζει μίσος κατά των ανεμβολίαστων!
Είπε λοιπόν αυτός ο αμετροεπής πρώην πολιτικός αρχηγός κόμματος:
«Εδώ εμείς, στην μικρή μας κοινωνία , θα γελάσουμε! Είδες έναν κακό και άγριο πού ήλθε σήμερα το πρωί; Αυτός ήταν πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο. Του είπα. Αδελφούλη, τόσα, και σε χρειάζομαι για τέσσερεις μήνες. Πόσα θες; Πάρτα!
Και ρώτησε η δημοσιογράφος Σοφία Παραδείση: Χρήσιμος πολύ; Και ποια θα είναι η δουλειά του;
-Για να απαντήσει βαθυστόχαστα ο Γιώργος Καρατζαφέρης:
Θα είναι από την πρώτη Σεπτεμβρίου, έξω από την πόρτα και ας μην έχει κάποιος το τεστ. Θα δεις πως θα περνάει μέσα.
Για να ρωτήσει χαμογελαστά η δημοσιογράφος του καναλιού:
Πω, πω, πώς δηλαδή;
-Με κλωτσιά απάντησε ο Καρατζαφέρης! Δεν έχεις κάνει; Τι είπες; Δεν έχεις κάνει; Έλα, σουτ, γκολ!
Ααα, θα είμαι στο παράθυρο και θα το ευχαριστιέμαι. Πιο δυνατά, πιο δυνατά…»!
Ο εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσών Γιώργος Καρατζαφέρης…
Με την ευκαιρία όμως ας θυμηθούμε το πρόσφατο παρελθόν αυτού του απάνθρωπου πολιτικού!
-Όπως έγραφα στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο άρθρο μου: “Ο εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσών Γιώργος Καρατζαφέρης”:
-Την περασμένη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών και εκπεσών πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, έδωσε συνέντευξη, λέγοντας ανακρίβειες μιας σκοτεινής περιόδου (σ.σ. της κυβερνήσεως Παπαδήμου)!
-Έτσι, με προκαλεί να απαντήσω σε αυτές τις ανακρίβειες, αφού διατέλεσα εκ των υψηλοτέρων στελεχών του ΛΑΟΣ (2000-2011 – όταν και διαγράφηκα με πρωτοβουλία του Γιώργου Καρατζαφέρη αντικαταστατικά, επειδή η αφεντιά μου και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές κάναμε αντιμνημονιακό αγώνα)! Έχω λοιπόν, ιδίαν άποψη των γεγονότων, από τη στιγμή που διατέλεσα Αναπληρωτής Γ.Γ. του κόμματος, μετέχων επί 8 έτη στο ανώτερο θεσμικό του Όργανο, το Εκτελεστικό Γραφείο!
- Αυτός ο “υπερπατριώτης” λοιπόν, σε ερώτηση για το πώς κρίνει την απόφασή του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου (σ.σ. συμμετείχε ο ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ο δε ΛΑΟΣ με 4 υπουργούς), απάντησε:
«Σας μεταφέρω μέρος του διαλόγου μου με τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν μου ζήτησε να μεταβώ στο προεδρικό Μέγαρο!
“Γιώργο σε παρακαλώ να βοηθήσεις”!
“Κύριε Πρόεδρε (σ.σ. Κάρολος Παπούλιας) δεν χρειάζομαι εγώ. Έχουν μαζί (σ.σ. ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) 250 βουλευτές”!
“Σε θέλω γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι δυο τους (σ.σ. Παπανδρέου – Σαμαράς)”!
“Πρόεδρε αν βοηθήσω θα χάσω το κόμμα μου”!
“Από το να χαθεί η Ελλάδα (;;;)”!
-Ήξερα από πριν τι θα συμβεί.. Θέλανε φανταστείτε να κάνουν πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο με ό,τι συνεπάγετο αυτό. Εκείνο το βράδυ που πρότεινα και επέβαλα τον Παπαδήμο για πρωθυπουργό (σ.σ. των άνθρωπο των τραπεζών και των “αγορών” που ρουφούν το αίμα του λαού μας) αντιλαμβάνεστε ότι μπορούσα να καταλάβω όποια θέση ήθελα. Δεν το έκανα (;;;)»!
-Δηλαδή, με άλλα λόγια ο κ. Καρατζαφέρης μας “αποκαλύπτει”, πως ο Κάρολος Παπούλιας τον εκλιπαρούσε, να βάλλει πλάτη για να “σωθεί” η Πατρίδα, στην πρώτη συμμετοχική κυβέρνηση της προδοσίας!
-Και εκείνος “με βαριά καρδιά” συμμετείχε για να “σώσει” την Ελλάδα, παρ΄ ότι γνώριζε, πως έτσι θα διαλυθεί το κόμμα του!
-Προφανώς, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει επιλεκτική μνήμη και γι΄ αυτό πρέπει να γνωστούν τα εξής παγκοίνως αληθή!
-Τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, τον επέλεξαν εκείνη την εποχή για Πρωθυπουργό της Ελλάδος (σ.σ. η κυβέρνηση του καταστροφικού PSI), η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, μετά την πανωλεθρία της Σύσκεψης Κορυφής των Κανών της ΕΕ, όπου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναγκάσθηκε να αυτό-εξευτελιστεί και να παραδώσει την Εξουσία, παρ΄ ότι είχε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ με απόλυτη αυτοδυναμία!
- Τα φληναφήματα περί Πετσάλνικου είναι για δημόσια κατανάλωση!
Όσον αφορά τις “εικασίες” του ΠτΔ προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη – και εάν πράγματι υπήρξαν αυτές – δεν αντιλαμβάνεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ότι τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα γιατί, ο ίδιος ομολογεί, πως είναι μέρος του ολέθριου Συστήματος που απεργάστηκε και εξακολουθεί να απεργάζεται τη διάλυση της Πατρίδος μας;
- Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, πως το ανώτερο θεσμικό Όργανο στα δημοκρατικά κόμματα, είναι το Εκτελεστικό Γραφείο! Το οποίο συνεκλήθη το Μάιο του 2010 για να εκτιμήσει και να αποφασίσει αν το κόμμα – ο ΛΑΟΣ – θα συνηγορούσε υπέρ της ψηφίσεως στη Βουλή του πρώτου Μνημονίου με την 15μελή κοινοβουλευτική του Ομάδα (σ.σ. Το Μνημόνιο υιοθετήθηκε το Μάιο του 2010 με τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας υπό την καθοδήγηση του ΔΝΤ. Αυτό το πρώτο Μνημόνιο, έφερε το δεύτερο, κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και το τρίτο, κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Να σημειωθεί πως το πρώτο Μνημόνιο, όπως και τα δυο επόμενα δεν προέβλεπαν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους)!
-Το Εκτελεστικό Γραφείο λοιπόν του ΛΑΟΣ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία 9 έναντι 2 ψήφων (σ.σ. μειοψήφησαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Άδωνις Γεωργιάδης) να καταψηφίσει η 15μελής Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, αυτό το πρώτο επαχθές Μνημόνιο!
-Δυστυχώς όμως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αγνόησε αυτήν την ιστορική απόφαση του Ε.Γ. του ΛΑΟΣ και γι΄ αυτήν την απόφασή του θα πρέπει να δώσει κάποια εξήγηση, κάποια ημέρα! Αλλά και όλοι εκείνοι, οι Βουλευτές του κόμματος που τότε δουλικά ψήφισαν υπέρ του πρώτου Μνημονίου!
-Ήθελε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο Γιώργος Καρατζαφέρης…
-Όσον αφορά τη δήλωσή του: “αντιλαμβάνεστε ότι μπορούσα να καταλάβω όποια θέση ήθελα. Δεν το έκανα”, θα του απαντήσω:
-Η συμφωνία μεταξύ των 3 πολιτικών αρχηγών (σ.σ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης) που αποτέλεσαν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ήταν να υπάρχουν 3 αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση Παπαδήμου (σ.σ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης)! Και αυτό – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – για να καμφθεί η επιθυμία του Γιώργου Καρατζαφέρη να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης!
-Στη συνέχεια, η Άγκελα Μέρκελ χάλασε τα σχέδιά τους περί των 3 αντιπροέδρων και έτσι, η κατάληξη ήταν, οι 3 πολιτικοί αρχηγοί που στήριζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου να μείνουν εκτός κυβερνήσεως!
-Ο άνθρωπος που ποτέ δεν είχε πατριωτικά αισθήματα, αλλά συμφεροντολογικές μεταλλάξεις…
-Αλλά να θυμίσω επίσης στον αμετροεπή Γιώργο Καρατζαφέρη και τα παρακάτω:
Στις 11 Νοεμβρίου 2010 έστειλα επιστολή στον Άδωνη Γεωργιάδη (βουλευτή και Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ) με τη θεσμική μου ιδιότητα, αυτή του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά και της Εκτελεστικής του Γραμματείας, καταγγέλλοντας μεταξύ των άλλων:
-«…από την πολιτική της συγκατοίκησης στη γαλάζια πολυκατοικία του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη, καταλήξαμε στην πράσινη μεζονέτα του Γιώργου Παπανδρέου και των νεοταξιτών ποικιλώνυμων φίλων του, εμπνευστών του διαβόητου Μνημονίου… Το κόμμα διολισθαίνει καθημερινώς, ιδεολογικώς, ένα κόμμα που ύψωσε τη σημαία της “ρήξης και της ανατροπής” με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο… ποιος σας έδωσε το δικαίωμα, εσένα και του Μάκη Βορίδη, να γίνετε κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού με ακραίες διατυπώσεις νεοταξισμού μεταλλάσσοντας τον ΛΑ.Ο.Σ από ένα Πατριωτικό κόμμα, σε κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης…»!
- Αυτές οι καταγγελίες μου δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες της εποχής. Ωστόσο η έκρηξη έγινε όταν, αυτές οι καταγγελίες μου παρουσιάσθηκαν τηλεοπτικά από τον δίαυλο Kontra Channel τον Νοέμβριο του 2011!
-Έτσι, στις 18 Νοεμβρίου 2011 ο Καρατζαφέρης με διέγραφε αντικαταστατικά, επειδή κατήγγελλα την ιδεολογική μετάλλαξη του κόμματος, χωρίς την απόφαση του Συνεδρίου του! Αυτή η απόφαση προκάλεσε τα ΜΜΕ, στα οποία έγινε ευρύτατη αναφορά της διαγραφής μου, ως του ιστορικότερου στελέχους του ΛΑΟΣ (2000-2011) και διάφορες συνεντεύξεις μου, όπως στην “Ελευθεροτυπία”!
-Μετά λίγους μήνες οι Βορίδης και Γεωργιάδης “μετακόμισαν” στη ΝΔ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης τους συνόδευσε με ύβρεις, του τύπου: “τα αδέσποτα της ΝΔ”!
-Στη συνέχεια τους κατήγγειλε ως νεοφιλελεύθερους, ενώ όταν η αφεντιά μου τους κατήγγειλε στα Όργανα του κόμματος ως τέτοιους, ο Καρατζαφέρης ως συνήγορος υπεράσπισης εκείνων, διέγραφε εμένα!
-Σήμερα υπερθεματίζει υπέρ αυτών!
-Πώς διασώθηκε ο ΛΑ.Ο.Σ και δεν έγινε ΛΑ.ΣΥ…
-Ας θυμηθούμε όμως και το παρακάτω που εκδηλώνει πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν και ασεβής, παρότι φαινομενικά – κομματικά υπερασπιζόταν την Ορθοδοξία! Προς τούτο και το όνομα του κόμματος: Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ)!
-Όμως τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2005, ξαφνικά και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να λάβει έγκριση από τα θεσμικά όργανα του κόμματος, άρχισε να λέει από το κανάλι του (ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ – ΑΡΤ σήμερα) και να γράφει στην κομματική Σαββατιάτικη εφημερίδα Α1, τον ΛΑ.Ο.Σ ως Λαϊκός Συναγερμός! Πουθενά το Ορθόδοξος!
-Η πρώτη εξήγηση που έδωσε ήταν πως, κακόβουλοι δημοσιογράφοι αποκαλούσαν το κόμμα Λάος κι όχι Λαός!
-Σε εμένα προσωπικά ισχυρίστηκε ότι του το ζήτησαν από το Άγιο Όρος γιατί ενοχλούνταν οι Άγιοι Πατέρες!
-Βέβαια, ούτε το ένα ευσταθούσε, ούτε το άλλο!
-Τότε επίμονα του ζήτησα σύγκληση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και εκεί κατά πλειοψηφία ανετράπησαν τα πονηρά σχέδια του Γιώργου Καρατζαφέρη και παρέμεινε η ονομασία ΛΑ.Ο.Σ!
- Κλείνοντας αυτό το αφιέρωμα στον Γιώργο Καρατζαφέρη, να πω πώς στο Σκοπιανό ζήτημα είχε μια παρατεταμένη αφωνία;
-Τι ακριβώς έχει πράξει μέχρι σήμερα; Μήπως μόνον σιωπά! Χωρίς αιδώ;
-Από τη στιγμή, που είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού διαύλου ΑΡΤ TV, στον οποίο έχει ο ίδιος καθημερινή εκπομπή;
-Μπορεί να μας πει, πόσα τηλεοπτικά πάνελ έχει “στήσει” με έγκριτους νομικούς, ιστορικούς κλπ. προκειμένου να αναδείξει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών;
-Έχει κάνει μια εκδήλωση σε δημόσιο χώρο γι΄ αυτό το μείζον ελληνικό ζήτημα, καταδικάζοντας τους παραχαράκτες της ελληνικής ιστορίας και τους κλέφτες των ιερών και των οσίων της φυλής μας;
-Απλά ρωτάω!!
Του Παναγιώτη Αποστόλου . Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
Η επιλογή αρχικά του Λεοπόλδου του Σαξωνικού Κοβούργου-Ζάαλφελδ (Sachsen-Coburg-Saalfeld), στην οποία μεσίτευσε και ο ίδιος ο Καποδίστριας κατορθώνοντας μάλιστα να πείσει τον νέο πρίγκηπα να ασκήσει πιέσεις για πιο διευρυμένα σύνορα στο ελληνικό βασίλειο, οδήγησε τελικά σε παραίτηση του πρώτου (θα καταλάβει λίγο αργότερα το θρόνο του νέου κράτους του Βελγίου) και νέα δυναστική κρίση στο «ελληνικό ζήτημα». Με τον Καποδίστρια νεκρό και νέα διαβούλευση των προστατιδών Δυνάμεων επελέγη η «ουδέτερη» λύση του δευτερότοκου πρίγκηπα του βασιλείου του Βαυαρίας Όθωνα, Φρειδερίκου-Λουδοβίκου του οίκου των Βίτελσμπαχ (Otto Friedrich Ludwig von Wittelsbach), μόλις 15 ετών τότε που επελέγη για το θρόνο της Ελλάδος από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830 («πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας»).
- Με βάση, όπως είπε, αυτές τις απλές και ρεαλιστικές θέσεις:
- Πρώτον: Απορρίπτουμε τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας.
- Και παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών καθώς και στην ανάγκη εξαίρεσης από τον υπολογισμό του ελλείμματος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
- Δεύτερον: Επιδιώκουμε την συμφωνία για αναπτυξιακά εργαλεία, που θα συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη που αφορά όλους τους πολίτες
- Τρίτον: Προστατεύουμε το Τραπεζικό σύστημα στα πλαίσια της ΕΚΤ και εγγυόμαστε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών
- Τέταρτον: Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια, ώστε να επιτύχουμε τελικώς τους ακόλουθους στόχους.
- Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις κυβερνητικών και ξένων αξιωματούχων για την συνέχεια του κράτους και τον ισχυρισμό , όπως είπε ότι «δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από την υπογραφή του κυρίου Σαμαρά, εν ονόματι της «συνέχειας του κράτους», είπε ότι: «άλλο όμως η συνέχεια του κράτους και άλλο η εμμονή σε μια πολιτική αντικειμενικά αδιέξοδη και κοινωνικά καταστροφική. Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν:
- Στις 25 Γενάρη η υποταγή, που συνοδεύεται από την παρανομία και τον αυταρχισμό τελειώνει. Καλό είναι να το ξέρουν αυτό όλοι τους. Όταν η ίδια η Γερμανική κυβέρνηση παραβιάζει το κοινώς συμφωνημένο μέγιστο όριο του 6% εμπορικού πλεονάσματος, προτάσσοντας το εθνικό της συμφέρον, είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να αποδεχθεί πολιτικές που απορρίπτει από το 2010 και τις οποίες θα εκλεγεί ακριβώς με την εντολή να καταργήσει».
- Κυβέρνηση δέκα υπουργείων
- Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε θα έχει μόνο δέκα υπουργεία, με έμφαση στις άμεσες προτεραιότητες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:
- Α. Το πρόγραμμα για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων περιλαμβάνει
- 1. Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για τουλάχιστον, τριακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά
- 2. πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
- 3.13η Σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους με σύνταξη κάτω από τα 700Ε
- 4.Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
- 5. Ειδική κάρτα μετακίνησης
- 6. Κατάργηση ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
- Β. Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στόχος τους είναι η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και η αύξηση των δημόσιων εσόδων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
- Καταργούμε τα πολυάριθμα κυβερνητικά όργανα που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης.
- Αποσυμφορούμε το δημόσιο τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε τη στελέχωση των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων
- Καταργούμε τη μνημονιακή νομοθεσία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
- Καταργούμε το θεσμό της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων.
- Αποκαθιστούμε τους αντισυνταγματικά απολυμένους.
- Καταργούμε τον αντισυνταγματικό νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών.
- Πόλεμος της Κορέας: 110 Ελληνες στη μάχη ..
<< ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ .... - ΠΑΝΤΑ.. >>
- ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ..
24 Ιουλίου και υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες που πολέμησαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη).
- Διαβάστε επίσης: Συνθήκη της Λωζάνης: Το παρασκήνιο για την υπογραφή της και ο φόβος του Βενιζέλου.
- Συμβαλλόμενοι ήταν από τη μια πλευρά η νεότευκτη κυβέρνηση της Μεγάλης Εθνοσυνελεύσεως της Τουρκίας (που έρχεται να αντικαταστήσει την παραπαίουσα εδώ και δεκαετίες Οθωμανική Αυτοκρατορία) και από την άλλη επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας· οι υπόλοιπες ήταν η Βρετανική Αυτοκρατορία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ρουμανία και το τότε Σερβο-κροατικό-σλοβενικό κράτος. «Φιλική» συμμετοχή είχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σοβιετική Ενωση και η Βουλγαρία. Επίσης, η Συνθήκη απαρτίζεται από το βασικό κείμενο συν άλλες 17 εξίσου σημαντικές συμβάσεις, πρωτόκολλα και δηλώσεις, κάποιες εκ των οποίων οριστικοποιήθηκαν πολύ πριν από το καλοκαίρι. Η υπογραφείσα συνθήκη ήταν το αποτέλεσμα της σχετικής διάσκεψης που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 1922 μεταξύ των προαναφερομένων μελών. Στο κείμενο της Συνθήκης συμπεριλαμβάνεται και η Σύμβαση της Λωζάνης που αποτελεί συντομότερο κείμενο και υπογράφηκε νωρίτερα, στις 30 Ιανουαρίου 1923.
- Υπογραφές μετά 7,5 μήνες διαβουλεύσεων
- Μετά την υποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Μικρά Ασία, εμφανίστηκε η ανάγκη για αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών. Στις 20 Οκτωβρίου 1922 άρχισε το συνέδριο που διακόπηκε έπειτα από έντονες διαμάχες στις 4 Φεβρουαρίου 1923 για να ξαναρχίσει στις 23 Απριλίου. Το τελικό κείμενο υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου μετά 7,5 μήνες διαβουλεύσεων.
Η Τουρκία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών, η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης. Επίσης παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκτός της ζώνης των στενών.
- Οι πολεμικές αποζημιώσεις κόστισαν ακριβά
Ένα σημείο διαφωνίας ήταν η καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα, κάτι για το οποίο η τελευταία δήλωνε αδυναμία. Τελικά η Τουρκία δέχθηκε να της αποδοθεί το τρίγωνο του Κάραγατς στη Θράκη, γνωστό και ως Παλαιά Ορεστιάδα, αντί αποζημιώσεων. Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με τον όρο ότι θα διοικούνταν με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες (το 1926 η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε με νόμο αυτή τη διάταξη). Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε την ιδιότητα του Εθνάρχη και το Πατριαρχείο τέθηκε υπό ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς.
Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία. Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών από τις δύο χώρες και η αποστρατικοποίηση («μη εγκατάσταση ναυτικής βάσεως») κάποιων νησιών του Αιγαίου (Λήμνος, Σαμοθράκη, Σάμος, Χίος, Λέσβος, Ικαρία).
- Μεταξύ των ανταλλάξιμων περιελαμβάνονταν επίσης οι Έλληνες του Πόντου, αλλά και τουρκόφωνοι Έλληνες, όπως τουρκόφωνοι Πόντιοι και Καραμανλήδες, καθώς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι, όπως Τουρκοκρητικοί και Βαλαάδες της Δυτικής Μακεδονίας. Μαζί με τους Έλληνες, πέρασε στην Ελλάδα και αριθμός Αρμενίων και Συροχαλδαίων. Εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή οι Ρωμιοί κάτοικοι της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης (οι 125.000 μόνιμοι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, των Πριγκηπονήσων και των περιχώρων, οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι πριν από τις 30 Οκτωβρίου του 1918) και οι κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου (6.000 κάτοικοι), ενώ στην Ελλάδα παρέμειναν 110.000 Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης.
Επιπλέον, βάσει του άρθρου 23, η Τουρκία απεμπόλησε πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Κύπρου…
CYPRUS
Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013
- Ωμά έθεσε το θέμα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη: «Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό» του είπε. Ζήτησε μάλιστα «άμεση επανέναρξη των συνομιλιών και γρήγορη διαδικασία διαπραγματεύσεων» με φόρμουλα την τετραμερή διάσκεψη για το θέμα - συνομιλίες δηλαδή Ελλάδας, Τουρκίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όπως διευκρίνισαν τουρκικές πηγές.
Στόχος των Αμερικανών, των Αγγλων και των υπόλοιπων Ευρωπαίων που κατέχουν σημαντικά διεθνή αξιώματα και συγκαταλέγονται μεταξύ των εχθρών της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να ξεκινήσουν τις συνομιλίες γύρω στον Οκτώβρη, και μέχρι τον Δεκέμβρη (!) να έχουν κλείσει το θέμα. Να έχει υπάρξει δηλαδή συμφωνία Αγκυρας - Αθήνας, η οποία στη συνέχεια να επιβληθεί στους Ελληνοκυπρίους, εν ανάγκη και με το ζόρι- κατά το πρότυπο των «προδοτικών» όπως δικαίως είχαν αποκληθεί τότε, συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου, το 1959, τις οποίες επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Εννοείται, χωρίς δημοψηφίσματα και άλλες «δημοκρατικές ανοησίες»! Εχοντας την Κύπρο οικονομικά εξανδραποδισμένη μετά τη λεηλασία των καταθέσεων στις τράπεζές της και επιπροσθέτως με τον Νίκο Αναστασιάδη προσφάτως εκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος τυγχάνει φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν, θα ήταν όντως ηλίθιοι οι Αμερικανοευρωπαίοι αν δεν επεδίωκαν τώρα να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να επιβάλουν τουρκική λύση στο Κυπριακό, υποδουλώνοντας ουσιαστικά τους Ελληνοκυπρίους στην Αγκυρα.
Σε επίπεδο δημόσιων δηλώσεων υψηλού επιπέδου, την αρχή την έκανε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο δεξιός Δανός Αντερς Φογκ Ράσμουσεν στις 6 Μαΐου. «Καλώ επειγόντως όλες τις πλευρές στην Κύπρο να προχωρήσουν προς την εξεύρεση λύσης επανένωσης του νησιού» δήλωσε αυτός. Δύο 24ωρα αργότερα, στις 8 Μαΐου, ήταν η σειρά τού επίσης δεξιού Φινλανδού επιτρόπου Ολι Ρεν. Μιλώντας με θέμα το Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Κύπρο και απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο Ρεν υποστήριξε ότι «η επανένωση της Κύπρου θα δώσει οικονομική και κοινωνική ώθηση στην Κύπρο γι' αυτό και εμείς πρέπει να δώσουμε ώθηση στη διαδικασία» της επανένωσης! Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ προκάλεσε μάλιστα πανικό στα κυπριακά κόμματα, καθώς προσπάθησε να εκβιάσει τη Λευκωσία. «Μετά την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου, θα μπορούν να αρθούν τα εμπόδια για τις έρευνες και την εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, υπονοώντας ουσιαστικά ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αφεθεί να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που βρίσκονται μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της!
Οι Αμερικανοί έκαναν κάτι πολύ πιο επικίνδυνο. Εβαλαν τον Αυστραλό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, να αποστείλει έγγραφο 77 σελίδων τόσο στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη όσο και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Ενα έγγραφο στο οποίο καταγράφονται τόσο τα σημεία σύγκλισης όσο και τα σημεία διαφωνίας κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την πενταετία 2008-2012 μεταξύ του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια από τη μία μεριά και των Τουρκοκυπρίων ηγετών Ταλάτ και Ερογλου από την άλλη. Η ύπουλη αυτή αμερικανική κίνηση αποσκοπεί στο να κατοχυρώσει ως δήθεν κεκτημένα τα σημεία σύγκλισης και να επικεντρώσει τις νέες διαπραγματεύσεις στα σημεία διαφωνίας, παραβιάζοντας έτσι τη θεμελιώδη διπλωματική αρχή ότι δεν ισχύει ποτέ οποιαδήποτε συμφωνία σε επιμέρους θέμα, αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία.
Πέρα όμως από τα σχέδια των Αμερικανών, θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στην Κύπρο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης -ο οποίος, επαναλαμβάνουμε, είναι φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν- απέκρυψε (!) την ύπαρξη του εγγράφου αυτού από όλα τα άλλα κυπριακά κόμματα επί 15 ημέρες. Ενώ το έγγραφο του επιδόθηκε στις 30 Απριλίου, ο Νίκος Αναστασιάδης μέχρι και τη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου του Εθνικού Συμβουλίου δεν ανέφερε τίποτα στους Κύπριους πολιτικούς ηγέτες. Ενδεχομένως δεν θα μάθαιναν ποτέ τίποτα αν δεν «κάρφωνε» την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Ιζέτ Ιστζιάν στον γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριακού. Μαύρες μέρες περιμένουν την Κύπρο...
Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ -
Στην είσοδο του Άουσβιτς υπάρχει η φράση «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».
ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ..
-Σίμος Α. Αγγελίδης Λευκωσία 26.11.2012- Στην είσοδο του Άουσβιτς υπάρχει η φράση «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».
ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ..
- Πριν αναφερθώ στα έγγραφα Ντάουνερ θα ήθελα να σας θυμίσω την προσπάθεια, το παρασκήνιο, τις παρεμβάσεις, τη συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και ορισμένων άλλων για να αποτραπεί με κάθε τρόπο η συζήτηση του θέματος. Ο λόγος απλός. Γνώριζαν ότι τα έγγραφα αποκάλυπταν το συνεχιζόμενο στημένο παιχνίδι εις βάρος της Κύπρου.
Στοιχειοθετούσαν πέραν πάσης αμφιβολίας την ηττοπάθεια και υποχωρητικότητα κάποιων Κυπριών Πολιτικών, οι οποίοι αντί να διεκδικούν τα δίκαια του λαού, υποδεικνύουν σε ξένους ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να περάσει ένα σχέδιο ίδιο με το προηγούμενο, με απλές διακοσμητικές ωραιοποιήσεις.
Το ζήτημα προέκυψε μετά από εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Ελέγχου από τους κ.κ, Ερωτοκρίτου, Σιζόπουλο και Αγγελίδη όταν διέρρευσαν τα έγγραφα και μετά την έκδοση της Σημαδεμένης Τράπουλας των Αιμιλιανίδη, Κέντα και Κοντού.
Μαζί ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ κατάφεραν το θέμα να συζητηθεί σε δύο μόνο συνεδρίες της επιτροπής Ελέγχου και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, απλά εκδόθηκε ένα ψήφισμα που περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις και ενέργειες του Ντάουνερ ως επιζήμιες. Η τροπολογία που υποστήριξαν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι και Ζαχαρίας Κουλίας, για αποπομπή και απομάκρυνση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ελλείψει της συναίνεσης ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ απορρίφθηκε.
-Tί ακριβώς περιέχουν τα έγγραφα αυτά; Θεωρώ χρησιμότερο να παραθέσω κείμενα που μιλούν από μόνα τους με την επιφύλαξη ότι αποδίδουν την αλήθεια. Ένα δείγμα της παγίδας που στήνεται πίσω από κλειστές πόρτες, με ουίσκι και πούρα, είναι τα ακόλουθα:
-16η Ιούλιου 2009 αναφέρει η κα Bachman Ειδική Βοηθός του κ. Ντάουνερ.«Χθες συναντηθήκαμε με τον πρώην πρόεδρο κ. Κληρίδη (90 ετών πίνοντας ουίσκι και καπνίζοντας πούρο…) ο οποίος υποστήριξε την ιδέα του Ντάουνερ όπως εμβολιάσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με δικές του ιδέες.», δηλαδή μια νέα επιδιαιτησία.
-«Ο κ. Αναστασιάδης μας προειδοποίησε σήμερα να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις απορριπτικές εφημερίδες (Φιλελεύθερος) «rejectionist newspapers»[…]
-Ο Αναστασιάδης θα είναι “key in getting the referendum through” δηλαδή το άτομο κλειδί για να περάσουμε το δημοψήφισμα.»
-Ημερομηνία 16.1.2009 Γράφει ο κ. Steven Brouke του Τμήματος των Πολιτικών Υποθέσεων και Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.
-Παράγραφος 7. «Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, εάν στις υφιστάμενες συνομιλίες επιτυγχανόταν συμφωνία σε σχέση με τη χρήση του Σχεδίου Ανάν ως βάση, η διαδικασία θα μπορούσε να προχωρήσει πιο εύκολα».
Και Συνεχίζει :
Παράγραφος 11 «Ο κ. Αναστασιάδης εισηγήθηκε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ευελιξία «flexibility» στο ζήτημα των εγγυήσεων και ασφάλειας και ανέφερε εμπιστευτικά την άποψη του ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μελλοντικός συμβιβασμός «future compromise» σε αυτά τα ζητήματα. Επίσης ανέφερε ότι ρυθμιστικά δικαιώματα επέμβασης θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας, όμως στο τέλος ο Χριστόφιας θα είναι διαλλακτικός στο θέμα ασφάλειας»
Εδώ σαφώς αποδέχεται τη συνέχιση των Τουρκικών Εγγυήσεων ενώ παράλληλα αποκαλύπτει και ποια είναι η κόκκινη γραμμή του Χριστόφια.
Παράγραφος 13. «Ο κ. Ντάουνερ ζήτησε από τον Αναστασιάδη να συνεχίζουν να διατηρούν την επαφή τους και ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε.»
Σχετικά με τη συνάντηση Κάρογιαν Ντάουνερ 16.1.2009 αναφέρονται τα ακόλουθα:
Παράγραφος 4. «Ο κ. Κάρογιαν επέμεινε ότι η βάση του ΔΗΚΟ θα ακολουθούσε την ηγεσία και θα αντιμετώπιζε τις προκλήσεις από τους απορριπτικούς, “rejectionists” τους αποκαλεί, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι.»
Παράγραφος 8. «Ο κ. Κάρογιαν συμφώνησε και στα δύο σημεία αναφοράς, ιδιοκτησίας και δημοψηφίσματα, και δήλωσε ότι ο Κυπριακός Λαός είναι αρκετά ευαίσθητος όμως ήταν άποψή του ότι ο κ. Ντάουνερ έκανε καλή δουλεία! ότι “Mr. Downer was doing a good job”!» Ποίος?? ο κ. Ντάουνερ!!!
-O Ντάουνερ ο οποίος έχει πάρει προσωπικά το θέμα και αναφέρει ότι πλέον πρέπει να τον κερδίσουμε αυτόν, ως να είμαστε εχθροί αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και τη χάρτα του ΟΗΕ. 10 Απριλίου 2009, συνάντηση ΑΚΕΛ ΔΗΣΥ. Αναφορά από Steven Bourke.
-Παράγραφος 14 «Για πρώτη φορά ο Άντρος Κυπριανού θα διερευνήσει τον αντίκτυπο (implications) μιας πιθανής συμβίωσης/συνεργασίας (cohabitation) με το ΔΗΣΥ.»
-Αναφορά κ.Steve Bourke με θέμα τη Συνάντηση Αναστασιάδη- Ντάουνερ ημερομηνίας 13.4.2009
-Εδώ απαιτώ την ιδιαίτερη προσοχή σας:
-Παράγραφος 3 «Ο Αναστασιάδης εισηγήθηκε ότι η πολιτική ισότητα θα μπορούσε να διασφαλιστεί, όμως όχι η αριθμητική ισότητα. Το επόμενο σχέδιο που θα παρουσιαστεί θα πρέπει να ΦΑΙΝΕΤΑΙ, τονίζω το να φαίνεται και όχι να είναι καλύτερο από το προηγούμενο «must look better than the last». Ο Ντάουνερ στη συνέχεια συμφωνεί ότι το νέο σχέδιο θα φαίνεται διαφορετικό, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και αριθμητικά.»
-Παράγραφος 4. «Ο Ντάουνερ αναφέρει ότι τα ΜΜΕ φαίνεται να είναι εναντίον της λύσης. Μια λύση θα πρέπει να αγοραστεί «will have to be paid for» εισηγήθηκε και επίσης το κόστος της μη λύσης θα πρέπει να είναι σημείο που θα επικεντρωθούν. Δεν υπάρχει αρκετός εστιασμός στο τι θα συμβεί σε περίπτωση μη λύσης.»
-Παράγραφος 5 «Ο Αναστασιάδης συμφώνησε.»
-Έγγραφο ημερομηνίας 27.5.009 – Συνομιλία Ντάουνερ – Λόρδου Χάννευ. Βεβαίως η συμπαιγνία Ντάουνερ με τον γνωστό Χάννευ ουδέποτε σταμάτησε αλλά είναι διαχρονική, αυτό φαίνεται και από τους επαίνους που ανταλλάζουν.
-Συνάντηση Ντάουνερ και Ζεριχούν με κ. Ταλάτ, Απρίλιο 2009 Παράγραφος 4 «Ο κ. Ντάουνερ χαρακτήρισε τον κ. Αναστασιάδη ως το καλό παιδί «as a good guy». Ο κ. Ταλάτ συμφώνησε και είπε ότι ζήτησε από τον Αναστασιάδη να πείσει τον Χριστόφια να πει «ναι». Στο Μπούρκενστοκ ο Χριστόφιας είχε πει στον Ταλάτ ότι θα πει «ναι».
-Ημερομηνία 24.5.2009 Συνάντηση με το Μακάριο Δρουσιώτη.
-Στόχος της συνάντησης «να σφυρηλατήσουν (galvanize) τις υπέρ της λύσης τάσεις μιας ανενεργούς ομάδας (dormant group) η οποία έχει στρατηγικά τοποθετηθεί “strategically placed” στον πιο φιλελεύθερο τύπο της Κύπρου.»
-Προσκεκλημένοι, μεταξύ άλλων Νίκος Αναστασιάδης Πρόεδρος ΔΗΣΥ Ελένη Μαύρου Δήμαρχος Λευκωσίας.
-Συνάντηση Νταούνερ με Yakub Ozdenir Lafitoglu 29.5.2009
-Παράγραφος 5. «Ο Ντάουνερ εισηγήθηκε ότι δεν πρέπει να συγχύζει κανείς αυτά τα οποία ακούει στα ΜΜΕ σχετικά με τις θέσεις Χριστόφια και Ιακώβου και εκείνα που του λένε κατ’ ιδίαν και επίσης πρέπει πάντοτε να έχουμε στο μυαλό μας τον Αναστασιάδη ο οποίος είναι υπέρ της λύσης. Γι ́αυτό κανείς, δεν πρέπει να απελπίζεται «so one should not despair»
-Ενημέρωση για τη συνάντηση ΔΗΚΟ με Χριστόφια ημερ. 22.6.2009
-Παράγραφος 5. «Εάν το ΔΗΚΟ λάβει διορισμούς σε ημικρατικούς οργανισμούς υπό την ανανεωμένη αρχηγία του Κάρογιαν, το στρατόπεδο Κάρογιαν και Κυπριανού εντός του ΔΗΚΟ θα ενδυναμωθεί[…] Αυτό προμηνύεται ως θετικό αποτέλεσμα και για τον Χριστόφια.»
-Συνάντηση Ντάουνερ με Soyer ημερ. 16.Ιουλίου 2009
-Παράγραφος 4 «Ο Soyer […] Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, CTP και ΤCP θα έπρεπε να δουλέψουν μαζί για να εξηγήσουν την έννοια της ομοσπονδιακής λύσης. Κοινές πλατφόρμες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) θα πρέπει να συμφωνηθούν με ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες ακολουθώντας το παράδειγμα του Oslo Group πριν από το Σχέδιο Ανάν.
Συνάντηση Ντάουνερ με Γλαύκο Κληρίδη 15 Ιουλίου 2009 (επέτειος πραξικοπήματος υπενθυμίζω)
-Παράγραφος 1 «Ο Κληρίδης υποστήριξε ότι εν ολίγοις η Κύπρος ήταν χωρίς ηγέτη. Υπέδειξε στον Ντάουνερ ότι η πρόκληση δεν ήταν να βρεθεί μια λύση αλλά το πως θα πουλούσαν τη λύση «but also to sell a solution».
-Παράγραφος 2. «Ο Κληρίδης υποστήριξε ότι ήταν καιρός να εγκαταλειφθούν οι κόκκινες γραμμές και πρόσθετα ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο ήταν εμπόδιο παρά βοήθεια.»
-Σημαντική η αναφορά του Ντάουνερ στην Παράγραφο 9 όπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση έγκαιρα, τότε η Φόρμουλα των Ηνωμένων Εθνών για Διζωνική Δικοινοτική Ομόσπονδη Δημοκρατία θα πρέπει να αλλάξει.»
-Η πιο πάνω παραδοχή του Ντάουνερ, την οποία επανέλαβε και πριν λίγες μέρες δείχνει ότι πρέπει να αντισταθούμε. Η αλλαγή της φόρμουλας λύσης επαφίεται στο Νέο Πρόεδρο να το επιτύχει αυτό.
-Ας θυμηθούμε τις οδηγίες και συμφωνίες μεταξύ Αναστασιάδη και Ντάουνερ να εκφοβίσουν τους Κυπρίους για το αποτέλεσμα μιας μη λύσης. Παραπέμπω σε συνέντευξη του Αναστασιάδη 26.10.2008:
-«Ένα θα πω. Εάν διαπράξουμε το λάθος να εγκαταλείψουμε τις διαπραγματεύσεις, το επόμενο που μας αναμένει είναι η τύχη του Κοσόβου, της Αμπχαζίας και της Οσετίας. Ας συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, ότι αν δεν εργαστούμε σκληρά, παραμένοντας προσηλωμένοι στα θέματα αρχής, ώστε να εξεύρουμε λύση μέχρι το Απρίλιο ή Μάιο του 2009, η επόμενη φορά που θα ξαναμιλήσουμε για το Κυπριακό, και το λέω με πλήρη επίγνωση, δεν θα είναι για επανένωση αλλά για δύο χωριστά κράτη και θα με θυμηθείτε.»
-Για χάριν ιστορικής συνέπειας αναφέρω ότι στις 27.10.2008 έλαβε ως απάντηση των πιο πάνω τα εξής: «Δεν υπάρχουν ούτε τελευταίες ευκαιρίες ούτε τελεσίγραφα, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για ξαναζεσταμένο φαγητό, που έχει σερβιριστεί πολλές φορές στον κυπριακό λαό».
Συνέχισε, «γινόμαστε μάρτυρες μιας λογικής που αρχίζει σιγά σιγά να καλλιεργείται. Προσωπικά, είπε, προ πολλού και εγώ ο ίδιος αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχαμε πει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις από δικής μας πλευράς, και ο κύριος Αναστασιάδης μάς είπε ότι κακώς λέμε αυτό το πράγμα». Τάδε έφη ο κ. Κάρογιαν του 2008.
-Βεβαίως, ως παρένθεση, να σας θυμίσω και τι έλεγε ο κ. Κάρογιαν του 2011 για τον Αναστασιάδη στις 26 Ιουλίου 2011 «ο κ. Αναστασιάδης επιλέγει την οδό του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και λιπαίνει το διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Και αποκαλύπτει σοβαρά ελλείμματα δημοκρατίας και πολιτικού ήθους. Αλήθεια, έτσι υλοποιεί ο κ. Αναστασιάδης το προεκλογικό του σύνθημα ‘ενώνουμε δυνάμεις’»;
-Αυτή η ανακοίνωση μέχρι και την περασμένη Τετάρτη ήταν αναρτημένη στην Ιστοσελίδα του ΔΗΚΟ (την έχω τυπωμένη εδώ), πλέον έχει αφαιρεθεί, όπως και το διάγγελμα του Αναστασιάδη στις 15.4.2004 υπέρ του ΝΑΙ έχει διαγραφεί από την ιστοσελίδα του ΔΗΣΥ.
-Ας δούμε και το «αμετακίνητο» σε αρχές και αξίες. Ερώτηση προς τον κ. Κάρογιαν σε συνέντευξη ημερ. Ιουλίου 2012 στο περιοδικό Prestige: «ΕΡ: Θα υποστηρίζατε υποψήφιο για την προεδρεία του κράτους, ο οποίος φανερά ήταν υπέρ του «ναι» στο Δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν;
-ΑΠ: Οι θέσεις του κόμματός μου ήταν και είναι πάντοτε καθαρές και τη στιγμή που εσύ ζητάς να υπάρχει μια διεκδικητική πολιτική σε ταύτιση με τη βούληση του λαού όπως εκφράστηκε το 2004, άρα το Δηκο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υποστηρίξει υποψήφιο που να έχει ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Αναν.»
Αυτά τον Ιούλιο του 2012! Χωρίς σχόλιο!
-Επανέρχομαι στους εκφοβισμούς Αναστασιάδη. Σήμερα 2012 οι προβλέψεις και απειλές έχουν διαψευστεί πανηγυρικά καθώς δεν είχαμε Μικρασιατική Καταστροφή και δεν γίναμε Κόσοβο ή Όσετια, ίσως Αφρική λόγω οικονομίας.
-Πολλοί ισχυρίζονται σήμερα ότι ο Αναστασιάδης ξεπέρασε το σχέδιο Ανάν και ότι σέβεται την απόφαση του 76%. Τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι αυτό δεν αποτελεί την πραγματικότητα.
-Υπενθυμίζω ενδεικτικά ορισμένες δηλώσεις που έγιναν στη βάση των όσων συζητήθηκαν με τον κ. Ντάουνερ και αφορούσαν περαιτέρω υποχωρήσεις, συγκεκαλυμμένη επιδιαιτησία, την προστασία μόνο του 1/3 της περιουσίας των ΕΚ, τη συμπόρευση και συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό, την ανάγκη διεύρυνσης των εγγυήσεων και ιδιαίτερα τρόπους άσκησης των επεμβατικών δικαιωμάτων.
-Αυτά καταδεικνύουν σαφώς ότι τα όσα αναφέρθηκαν για ωραιοποιήσεις του σχεδίου ώστε να ΦΑΙΝΕΤΑΙ πιο καλό, αποτελούν γεγονός.
-Ακολούθως θα ήθελα να παραπέμψω σε έγγραφα που διέρρευσαν στην ιστοσελίδα Wikileaks και αποκαλύπτουν τα όσα λέχθηκαν κατά τις συναντήσεις διαφόρων με τον Αμερικανό Πρέσβη.
-Έγγραφο με αναφορά 08NICOSIA273 ημερ. 30.4.2008. Μετά από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη ο Αμερικανός Πρέσβης καταγράφει μεταξύ άλλων:
-Ο Αναστασιάδης άρχισε με επαίνους σχετικά με την αρχική απόδοση του Δημήτρη Χριστόφια ως πρόεδρος. «Ο Χριστόφιας έκανε τεράστια λάθη στο παρελθόν» είπε ο Αναστασιάδης, «ειδικά σε σχέση με τη στήριξη του Παπαδόπουλου και την εγκατάλειψη του σχεδίου Ανάν το 2004». Όμως φαίνεται ότι ο ηγέτης του ΑΚΕΛ έμαθε από τα λάθη του. […]
-«Ο Χριστόφιας (ως Αρχηγός του ΑΚΕΛ) υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση το 2004, και δες που καταλήξαμε», είπε ο Αναστασιάδης οδυρόμενος. Ο ΔΗΣΥ θα έπαιζε πλέον ένα διαφορετικό παιχνίδι, νοουμένου ότι ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ δεν καταχράζονταν την αντιμετώπιση με τα παιδικά γάντια (kid glove treatment) […] O Αναστασιάδης είχε έκδηλα εντυπωσιαστεί από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.
-Στην ίδια συνάντηση αναφορικά με τον Τάσσο Παπαδόπουλο είπε τα ακόλουθα:
-«Ήταν ανόητος/ηλίθιος (stupid) πέραν πάσης αντίληψης που δεν διαπραγματεύτηκε το Σχέδιο [Ανάν] καλή τη πίστη», δυσφήμιζε/κακολογούσε (decried) ο Αναστασιάδης, η φωνή του χρωματισμένη από το θυμό. […]
-«Ευτυχώς (Thankfully) ο Παπαδόπουλος ήταν εκτός της εικόνας πλέον, και ο Αναστασιάδης είχε μεγάλη υπερηφάνεια για το γεγονός ότι συνέβαλε στην εκλογική του ήττα. «Ο εθνάρχης πέθανε» ισχυρίστηκε και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εγκωμίαζαν τις προσπάθειες του να το θάψει»
-Έγγραφο με κωδικό 07NICOSIA839 ημερομηνίας 18.10.2007.
-Παράγραφος 1 «Ο Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η Κύπρος επειγόντως χρειαζόταν νέα ηγεσία, αφού οι «ηλίθιες» πολιτικές (stupid policies) του Προέδρου Παπαδόπουλου είχαν φέρει ντροπή και προσβολή (shame and embarrassment) στο νησί».
-Παράγραφος 7 Ο Αναστασιάδης κατηγόρησε (decried) τον Παπαδόπουλο ότι οδηγούσε τη χώρα σε καταστροφή και μάλιστα, σφυρώντας, στη διαδρομή.
-Παράγραφος 10 Ο Αναστασιάδης καθώς αναφέρθηκε στον Τάσσο είπε «η ουρά του σκύλου δεν ισιώνει».
-O ίδιος κ. Αναστασιάδης που το περασμένο Σάββατο 24.11.2012 μιλώντας για τον Τάσσο και το Σπύρο δήλωνε στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ τα ακόλουθα: «Μπορεί να μας χώρισαν διαφορές στη διαχείριση του εθνικού θέματος, ποτέ όμως δεν υπήρξε αμφισβήτηση του πατριωτισμού και των αγώνων τους για τη διάσωση του Ελληνισμού και της Κύπρου».
-Συνεχίζω με το έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA193 ημερ 19.3.2009 Παράγραφος 7 «Για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, το Σχέδιο Ανάν του 2004 πρέπει να αποτελεί τη βάση για διαπραγμάτευση.»
-«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επόμενη ανανέωση (τον Ιούνιο) για να «εκχύσουν λίγη αβεβαιότητα» (to inject a bit of uncertainty) για το μέλλον της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συμπλήρωσε ο Ντάουνερ.»
-Το Έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA200 ημερομηνίας 20.3.2009 Παράγραφος 2 αναφέρει ότι «ο Κάρογιαν υποστηρίζει μια πιο ανεκτική θέση υπέρ του Προέδρου Χριστόφια για χάριν της παραμονής του στην εξουσία» (for the sake of staying in power).»
-Έγγραφο 09NICOSIA317 ημερομηνίας 3.5.2009
-Παράγραφος 1: «Ο Αναστασιάδης άσκησε κριτική στον Χριστόφια για την αργή πρόοδο των διαπραγματεύσεων […] O Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι ακόμη ήλπιζε να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο υπέρ της λύσης με τον Χριστόφια και το Κομμουνιστικό του Κόμμα ΑΚΕΛ»
-Πότε; στις 3.5.2009!
-Παράγραφος 2. Ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Χριστόφια ότι απορρίπτει τις εγγυήσεις έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατον να μπορούμε να πουλήσουμε (to sell) μια συμβιβαστική λύση στο λαό»
-Παράγραφος 5. υπό τον τίτλο «lets find a way to join forces» δηλαδή ας βρούμε τρόπο να ενώσουμε δυνάμεις, «ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι το Κόμμα του εξακολουθούσε να θέλει να δημιουργήσει συμμαχία με το υπέρ της λύσης ΑΚΕΛ για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια δυναμική «momentum» για να επιτευχθεί το ΝΑΙ σε ένα μελλοντικό Δημοψήφισμα.»
-Συνεχίζει το έγγραφο Παράγραφος 7. «Ο Αναστασιάδης, για να προσθέσει δραματική εικόνα, ενώ μιλούσε έκανε παύση για να βάλει μια μεγάλη δόση ουίσκι (παρόλο που ήταν μεσημέρι). Η Ικανότητα του Αναστασιάδη να ενθαρρύνει το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια να υιοθετήσει μια πιο τολμηρή στάση (bolder approach) φαίνεται να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.»
-Έγγραφο 09NICOSIA47 ημερομηνίας 26.1.2009 «Ο Αναστασιάδης ανέφερε στον κ. Μάθιου Μπραίζα ότι η συνεχής δαιμονοποίηση του Σχεδίου Ανάν, απέκλεισε μεγαλύτερη πρόοδο στο Κυπριακό.» (Σαφής επομένως η θέση του ότι το σχέδιο δεν θα έπρεπε να δαιμονοποιηθεί ο κ. Αναστασιάδης που υποστηρίζει, κατά τα άλλα, ότι σέβεται το 76%).
-«Ο Αναστασιάδης ζήτησε μεγαλύτερη εμπλοκή/συμμετοχή από τη διεθνή κοινότητα από ότι ο Χριστόφιας είναι διατεθειμένος να ανεχθεί, ειδικά στη κρίσιμη φάση του πάρε δώσε. Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι όχι μόνο ο Αναστασιάδης αποδέχεται την επιδιαιτησία αλλά και την επιδιώκει.»
-Παράγραφος 3 «Ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην κάθετη άρνηση της Κυβέρνησης να κάνει αναφορά στο σχέδιο Ανάν σε μια σύγκριση μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ αλλά και των θέσεων του Σχεδίου Αννάν σε θέματα διακυβέρνησης, κάτι που ο ΔΗΣΥ απαιτούσε (was demanding).»
-Έγγραφο 06NICOSIA766 ημερομηνίας 23.5.06 «Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το Κόμμα του έχει υποφέρει τα μάλλα για την επιλογή του «NAI» στο σχέδιο ανάν κατά το δημοψήφισμα. […] Γι’ αυτό το λόγο το κόμμα του δεν μπορεί δημόσια να υποστηρίξει το σχέδιο αναν. (his party cannot publicly support the annan plan). Παρόλο που κατ ιδίαν είναι διατεθειμένος να ομολογήσει ότι το Σχέδιο Ανάν παραμένει η μόνη βιώσιμη βάση για επανένωση».
-Σε αντιδιαστολή, ας δούμε τι έλεγε ο Γιώργος Λιλλήκας την ίδια περίοδο: Έγγραφο 06NICOSIA979 ημερομηνίας 27.6.06.
-«Ο Λιλλήκας μας προειδοποίησε ότι οι Κύπριοι και άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν είναι διατεθειμένα να παραβλέψουν τη διαρκή άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. Ανέφερε ότι η Κύπρος δεν θα δίσταζε να σταματήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.»
-Παράγραφος 3. «Ο Λιλλήκας επίσης ανέφερε ότι ενώ η Κύπρος και ο υπόλοιπος κόσμος είχε συμφέρον η Τουρκία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, αυτό δεν μπορούσε να γίνει με τους όρους της Τουρκίας, η Τουρκία έπρεπε να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκούς κανόνες διακυβέρνησης και διεθνούς συμπεριφοράς. Ο Λιλλήκας ήλπιζε ότι η Τουρκία θα αντιλαμβανόταν ότι και για εκείνους ήταν πιο μακροπρόθεσμα θετικό να ενταχθούν στην Ε.Ε παρά να συνεχίζουν να κατέχουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει και τα δύο.»
-Τραγικές είναι και οι θέσεις του Γλαύκου Κληρίδη, όπως αυτές καταγράφονται στο Έγγραφο 07NICOSIA932 ημερομηνίας 19.11.07
-Παράγραφος 3. «Ο Γλαύκος Κληρίδης αναφέρει ότι εάν ο Παπαδόπουλος επιβιώσει τον 1ο γύρο των εκλογών η ήττα του θα εξαρτηθεί από την συνεργασία μεταξύ των ιστορικών εχθρών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.»
-Παράγραφος 4. «Η Κύπρος χρειάζεται πιο ευρεία κυβέρνηση (wider government) για να μπορέσει να φιλοξενήσει και το ΔΗΣΥ αλλά και το ΑΚΕΛ. (διερωτώμαι μήπως γι ́αυτό και το σημερινό προεκλογικό σύνθημα ενώνουμε δυνάμεις;) Και τα δύο αυτά κόμματα απεχθάνονται να παραδεχτούν δημόσια την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους για να κερδίσουν τον Παπαδόπουλο. Ο πρώην Πρόεδρος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να βοηθήσει στη δημιουργία μια ευρύτερης συμμαχίας των δύο και υπαινίχθηκε ότι προσπαθούσε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής προς το σκοπό τούτο.»
-Παράγραφος 6. «Ο Κληρίδης υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να έχουν ένα ρόλο κλειδί, έστω και από το παρασκήνιο (even if behind the scenes).»
-Παράγραφος 9. «Ο Κληρίδης εστίασε την προσοχή του στην ανάγκη να ηττηθεί ο Παπαδόπουλος αντί στη νίκη του Κασσουλίδη.»
-Έγγραφο 08NICOSIA91 ημερομηνίας 7.2.2008. Παράγραφος 4. «Ο Αναστασιάδης καλωσόρισε το ανεπίσημο δέσιμο μεταξύ των ιδεολογικά διαφορετικών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, διότι κατά την άποψή του μια τέτοια θα διασφάλιζε ότι η όποια λύση του Κυπριακού Προβλήματος στην οποία κατέληγαν οι συνομιλίες θα τύχανε μιας πλατιάς πολιτικής υποστήριξης στη Βουλή. Όμως κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι δεν έχει το κουράγιο να χορέψει (does not have the courage to dance). Εδώ επιβεβαιώνεται και η κατά καιρούς εκπεφρασμένη βάσιμη ανησυχία ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν την όποια νέα πρόταση από τη βουλή και μετά ίσως από δημοψήφισμα.»
-Κλείνω την παρουσίαση των εγγράφων με την αποκάλυψη Φωτιά που αφορά στην επίσκεψη του Αναστασιάδη στην Τουρκία το 2005.
-Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησης Γκιούλ- Αναστασιάδη στην Τουρκία, η Αμερικανική Πρεσβεία της Άγκυρας στο έγγραφο 05ANKARA799 ημερομηνίας 11.2.2005 αναφέρει τα εξής: «Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Αναστασιάδης ήγειρε αλλαγές επί του σχεδίου Ανάν οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ΔΗΣΥ να κερδίσει πιο πολλή υποστήριξη για αυτό μέσα στους Ε/Κ».
-«Ο Disli είπε ότι ο Αναστασιάδης ανέφερε του Γκιούλ ότι εάν υπήρχαν «ορισμένες αλλαγές» (εντός εισαγωγικών διότι ακριβώς θα ήταν διακοσμητικές!!!) στο Σχέδιο Αννάν, ο ΔΗΣΥ θα έσπρωχνε εκ νέου το σχέδιο Αννάν στους Ελληνοκύπριους (would again push the plan with the Greek Cypriot Public)».
-Πρόσθετα, η Αμερικανική Πρεσβεία στο πλαίσιο της συνάντησης Ερντογάν- Αναστασιάδη αναφέρει στο έγγραφο 05ANKARA866 ημερ. 15.2.2005 τα εξής: «Ο Αναστασιάδης και πάλι (again) ήγειρε πιθανές αλλαγές στο σχέδιο Ανάν, όμως αυτή τη φορά με πιο πολλή λεπτομέρεια σε σχέση με τη συνάντηση του Γκίουλ.»
-Υπενθυμίζω ότι τότε δέχθηκε να φωτογραφηθεί κάτω από το σύνθημα «όλα για την Τουρκία». (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
-Αυτή, Φίλοι μου είναι συγκεκριμένη δέσμευση προς τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Αλλαγές επί του Σχεδίου Αναν. Μια εμμονή διαχρονική, του χθες, του σήμερα και προφανώς του αύριο. Οτιδήποτε άλλο λεχθεί προεκλογικά σήμερα με γραπτές ή όχι συμφωνίες είναι απλά μια ανώδυνη προεκλογική υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα και πρακτική εφαρμογή.
-Στις 24.11.2012 ο ίδιος άνθρωπος διαβεβαίωνε την Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ ότι δεν μεταλλάσσεται και δεν θα μεταλλαχθεί ποτέ, δηλώνοντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 δεν είναι μόνο σεβαστό αλλά και απόλυτα δεσμευτικό.
-Επανέρχομαι στο έγγραφο 08NICOSIA273 ημερομηνίας 30.4.2008 για να κλείσω. Για το Σχέδιο Αννάν ο Πρέσβης ανέφερε τα ακόλουθα:
-«Ο Αναστασιάδης κατ’ ακρίβεια υποστήριζε την επαναφορά (retabling) του Σχεδίου Ανάν με στόχο αλλαγές σχεδιασμένες να καταπραΰνουν (assuage) τις ανησυχίες των Ε/Κ.»
-«[…] Πρόσθετα εάν ο Αναστασιάδης ανέφερε τη θέση αυτή δημόσια ή έστω και κατ ́ιδία, για να το δει μετά να διαρρέει, η επακόλουθη καταδίκη μπορεί να περιθωριοποιήσει τον ταλαντούχο πολιτικό σε μια κρίσιμη περίοδο. Εμείς (Σημ δική μου: Οι Αμερικανοί) θεωρούμε ότι ο Αναστασιάδης εξυπηρετείτε καλύτερα εάν προωθεί μέσα στο «καλάθι» των διαπραγματευτών τη συμπερίληψη στοιχείων του Σχεδίου Ανάν, αλλά όχι το σχέδιο αυτούσιο και την ορολογία του».
-Αυτά δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Αποτελούν ένα μικρό δείγμα των όσων εντελώς τυχαία διέρρευσαν. Τρομάζω μόνο στην ιδέα πόσα άλλα συμφωνήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες για το λαό χωρίς το λαό.
-Εγγραφο Ντάουνερ ΔΙΑΣ Ν1 80 Αυτά τα άτομα επέλεξαν να συνεργαστούν υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση ξένων κέντρων λήψεως αποφάσεων. Γνωστές οι εξαγορές συνειδήσεων στο παρελθόν και επιτακτική η ανάγκη εξαγοράς νέων. Αυτό τους καθιστά επικίνδυνους.
-Πρέπει να αντιληφθούμε ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα αυτών των προεδρικών εκλογών. Σήμερα η ύπαρξη, η συνέχιση, το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας απειλείται. Η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, αποτελεί το μόνο ανάχωμα
-Ως μέλος του ΔΗΚΟ δεν δέχομαι ότι είμαστε «κόμμα εξουσίας». Δεν γίνεται αντίθετα στις αρχές και στις αξίες να προβούμε σε συναλλαγές και ανίερες συμμαχίες με αυτοσκοπό να είμαστε κόμμα εξουσίας. Αυτό σίγουρα δεν εκφράζει εμένα αλλά ούτε και τους γνήσιους ΔΗΚΟικούς, γι ́αυτό και είμαστε εδώ και στηρίζουμε Γιώργο Λιλλήκα.
-Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Επιλέγω τη διεκδίκηση για επιστροφή στην Κερύνεια παρά την κομματική κινδυνολογία. Ίσως εκείνους τους ενώνει η Μύκονος, εμάς μας ενώνει η ανησυχία για το μέλλον.
-Έχουμε δύο υποψήφιους του ΝΑΙ και έναν του ΌΧΙ. Τότε δέχθηκαν η οικονομική συνεισφορά των Ε/Κ στο νέο κράτος που προέκυπτε από παρθενογένεση να είναι 90% ενώ των Τ/Κ 10%, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα να υπάρχει συμμετοχή 50-50%.
-Δέχτηκαν να υπάρχουν 3 κυβερνήσεις, 3 δημόσιες υπηρεσίες, 3 βουλές, 3 δικαστήρια, 3 αστυνομίες κτλ τα οποία θα λειτουργούσαν με συνεισφορά 90- 10%. Σκεφτείτε εάν σήμερα περίπου το 48% του ΑΕΠ χρειάζεται για να συντηρήσει μια διοίκηση ποιο ποσό θα χρειαζόταν για συντήρηση 3 κυβερνήσεων με αναλογία 90-10% και Τρόικα.
-Δέχθηκαν η ΑΟΖ και το φυσικό αέριο μας να είναι 50-50 και πρόσθετα δέχθηκαν να έχουν κυριαρχικά δικαιώματα και ΑΟΖ οι άσπονδοι φίλοι μας οι Άγγλοι.
-Δέχθηκαν το κόστος της λύσης να επιβαρύνει την μελλοντική «Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία» και όχι την Τουρκία. Με βάση υπολογισμούς του 2004 η λύση θα στοίχιζε 43 Δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πληρώναμε κατά 90% εμείς και 10% οι Τουρκοκύπριοι ενώ η Τουρκία, ο κατακτητής τίποτα.
-Δέχθηκαν να υπάρχει φυλετική διάκριση, ποσοστώσεις και σταθμισμένη ψήφος. Δέχθηκαν λύση που παραβίαζε την Δημοκρατία και την ισότητα.
-Δέχθηκαν μόνιμες αποκλίσεις από το Κεκτημένο, όχι όμως στην Κάθοδο των Τούρκων, εκεί δέχθηκαν να έρθουν 80 εκατομμύρια Τούρκοι με δικαίωμα εγκατάστασης διακίνησης και ιδιοκτησίας.
-Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έκτοτε άλλαξαν. Αντίθετα συνεχίζουν απτόητοι, σκορπώντας απλόχερα ανέξοδες απολογίες. Η επιλογή είναι απλή.
-Πρέπει να αντισταθούμε. Όπως τότε, έτσι και σήμερα θα μας βρουν μπροστά τους, Όπως τότε έτσι και σήμερα ο κόσμος θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι, γιατί μας αξίζει να έχουμε ένα μέλλον ελπιδοφόρο, ένα μέλλον στο οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα απειλείται από τις δικές μας μονομερείς υποχωρήσεις και σφάλματα.
-Όλοι μαζί να κάνουμε το μέλλον καλύτερο σήμερα. Ας μην ξεχνούμε ότι το παρελθόν αποτελεί πρόλογο του μέλλοντος.
-Σίμος Α. Αγγελίδης Λευκωσία 26.11.2012