Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ.4

https://www.imdleo.gr/

    


Πιο σύγχρονες μέθοδοι και τεχνολογίες:

-   Το 2012 η Veritas Scientific ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει τεχνολογία η οποία θα μπορεί να "εισβάλλει στις σκέψεις". Η νέα τεχνολογία, αποτελείται ουσιαστικά από ένα ειδικό «κράνος που διαβάζει τη σκέψη» που σχεδιάστηκε να μετρά την εγκεφαλική δραστηριότητα των υποκειμένων μέσω ειδικού ηλεκτρο-εγκεφαλογραφήματος, ενώ παράλληλα πιθανά γνωστές εικόνες θα διαπερνούν τον οπτικό αισθητήρα. Δίχως αυτό να προξενεί ουδεμία έκπληξη, η Veritas Scientific επέλεξε να προσεγγίσει την πιο προσοδοφόρο αγορά: τον στρατό των Η.Π.Α... Ο Eric Elbot, διευθύνων Σύμβουλος της Veritas, δήλωσε ότι επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του από τον στρατό των Η.Π.Α «ώστε να βοηθηθούν στο να ξεχωρίζουν τους εχθρούς από τους συμμάχους». Επίσης, ο Elbot φαντάζεται τη νέα αυτή τεχνολογία να χρησιμοποιείται από την αστυνομία, το σύστημα δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια δικών και κατά τις διαπραγματεύσεις εξαγορών ή συγχωνεύσεων επιχειρήσεων...«Βέβαια και αποτελεί ένα πιθανό ‘διαβολικό’ εργαλείο» δηλώνει ο Elbot. «Εάν η κυβέρνηση αποκτήσει αυτή τη συσκευή, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επικίνδυνη»... Ναι αλλά αφού πουλάει την τεχνολογία στο στρατό, πως νομίζει ότι δεν θα την έχει η κυβέρνηση;...

-   Κατά το NBC η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Veritas Scientific δεν είναι νέα. Ήλεκτρο-εγκεφαλογραφία (Electroencephalography - EEG) χρησιμοποιείται από δεκαετίες. Και το τρυκ με τις γνωστές φωτογραφίες στις οποίες το μάτι μπορεί να αντιδρά διαφορετικά από ότι στις άγνωστες, δεν είναι επίσης ξένο σήμερα στους ανακριτές όλου του κόσμου. Το διασυνδεδεμένο με υπολογιστή κράνος απλώς βοηθάει καλύτερα στη συλλογή των παρατηρήσεων των εξεταζομένων.

-   Μια εταιρεία λανσάρει τώρα συσκευή που φοριέται στο κεφάλι για να αλλάζει τη λειτουργία του iphone εξ αποστάσεως μέσω εγκεφαλικών μηνυμάτων. Δεν νομίζω η ιδέα να δεσμεύεις το κεφάλι σου με αυτό το κατασκεύασμα πχ για να αλλάζεις τραγούδια στο iphone είναι τόσο βολική, αλλά με την νανοτεχνολογία στο μέλλον η υποδούλωση μπορεί να μοιάζει ακόμη και ...ελκυστική!... (Το νάνο-μέτρο είναι 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου).

-   Οι πιο προχωρημένες έρευνες γίνονται με τσιπς που κατασκευάζονται με νανοτεχνολογία και τοποθετούνται σαν εμφυτεύματα σε διάφορα σημεία, μέσα ή γύρω από τον εγκέφαλο. Αυτά αλληλεπιδρούν με υπολογιστικά συστήματα και στο τέλος έχομε μια (ασύρματα πλέον) διασυνδεδεμένη νοητικά ομάδα ανθρώπων και υπολογιστών... Η έρευνα και ανάπτυξη FET και ICT (του νέου "υπολογιστή - γλώσσας του εγκεφάλου") επιτρέπει στους υπολογιστές να διαβάσουν και να μάθουν τα ανθρώπινα πρότυπα σκέψης με τη χρήση ενέσιμης διεπαφής εγκεφάλου - μηχανής. Τα πειράματα αυτά (εκτός των τελουμένων υπό των μυστικών υπηρεσιών) ξεκίνησαν μετά το 2.000.

-      Υπάρχει βέβαια ένα τεράστιο ηθικό θέμα. Ο Professor Goran Hermeren λέει σχετικά:

-   «Το νέο λογισμικό για το interface του εγκεφάλου-μηχανής στα νάνο-ηλεκτρονικά σε συνδυασμό με την "νέα τεχνολογία της πληροφορίας στην Ευρώπη" εφοδιάζει τους ερευνητές με τις δυνατότητες για την ανάγνωση και τη λήψη "εικόνων του λογισμικού" του δικτύου νευρώνων του εγκεφάλου. Μια μέθοδο που παρέχει υψηλής ανάλυσης αντίγραφα της γνωστικής συμπεριφοράς του εγκεφάλου και της ανθρώπινης αντίληψης... Αυτές οι μέθοδοι έρευνας είναι άγνωστες στο νομικό σύστημα της κοινωνίας μας! Λοιπόν, πώς μπορεί η έρευνα στον εγκέφαλο από "σοβαρούς" (εγκληματικούς) οργανισμούς στον τομέα των ICT-FET να σταματήσει»; (πηγή)

-    Πέρα από τις εγκληματικές ενέργειες που είναι προφανώς ανεπίτρεπτες, ο άνθρωπος σήμερα φαίνεται να αγνοεί το πόσο σημαντική είναι η ελευθερία του. Αυτά τα πειράματα του νου θίγουν καίρια την ελεύθερη προαίρεσή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από ένα Σουηδό επιστήμονα:

-   «Όταν η επιστήμη παράγει αποτελέσματα που αλλάζουν τη νευροβιολογική περιγραφή της ανθρώπινης συνείδησης, τι έχει απομείνει από τις έννοιες ότι οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση και προσωπική ευθύνη για τις πράξεις τους»; (πηγή)

- Και αν κάποιος συνεργεί στην απώλεια της δικής του ελευθερίας, επηρεασμένος από κακές συγκυρίες, όπως πολιτικές, οικονομικές, και κοινωνικές, ας μην νομίζει ότι τα πράγματα τελειώνουν μόνο με υλικές συνέπειες. Δεν έχομε μόνο σώμα αλλά και ψυχή που ζωοποιεί το σώμα και είναι αιώνια. Στη ζωή αυτή «δίνομε εξετάσεις» κατά τον γέροντα Παΐσιο, για το αν είμαστε άξιοι να ζήσομε σαν παιδιά του Θεού μαζί Του στην αιωνιότητα, στον νέο πνευματικό πλέον Παράδεισο, στην επουράνια Ιερουσαλήμ. Αλλά εκεί μόνο ελεύθερα όντα μπορούν να μπουν.  Δεν θα μπουν ζώα ή μηχανές, ούτε ζωώδεις άνθρωποι, όπως λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη: «έξω οι κύνες και οι φαρμακοί (μάγοι) και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτρες και πας ο αγαπών και παράγων το ψεύδος» (Αποκ. ΚΒ-15).

- Εξ άλλου οι δυνάμεις του κακού προσπαθώντας να πάρουν τον διοίκηση της Γης στα χέρια τους, χρησιμοποιούν την τεχνική της υποδούλωσης μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου, κοινώς τσιπαρίσματος. Η Ευρώπη πρώτα  θέλει ένα ενιαίο είδος ταυτότητος, και μετά (όπως στην Αμερική) θέλουν να τσιπάρουν όλους τους πολίτες, σαν να είναι ζώα, που θα τα τηλε-χειρίζονται με την σύγχρονη τεχνολογία. Και οι ταυτότητες της Ευρώπης, και το σφράγισμα των ίδιων των ανθρώπων είναι αντιχριστιανικά και πνευματικά ολέθρια. Έχομε σε πολλά σημεία αυτού του site γράψει για τις αντιδράσεις του γέροντος Παϊσίου σε τέτοιες πρακτικές. Στο θέμα της ελευθερίας της προσωπικότητας συνάπτεται και το θέμα των εγκληματικών ενεργειών που μπορεί να πράξει κάποιος κατά διαταγή άλλου ανθρώπου ή και υπολογιστή ακόμη... οπότε το κακό μεγαλώνει...

-  Οι έρευνες πάνω στον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου, εξελίσσονται τόσο γρήγορα που οι πολίτες και οι φορείς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν, και οι τεχνικές πειραματισμού έχουν ήδη εφαρμοστεί επάνω τους, σχεδόν πάντα εν αγνοία τους!

-    Λένε πχ σε ένα site Σουηδοί επιστήμονες: «Εδώ στη Σουηδία διαπράττονται στην έρευνα (του εγκεφάλου) και την ανάπτυξη, εγκλήματα κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας ως πολιτών. Αυτό συμβαίνει τώρα στη Σουηδία! Ένας αριθμός των ατόμων που ζουν στη Σόλνα (της Στοκχόλμης) έχουν τους εγκεφάλους τους "σε ομηρία" τα τελευταία τρία χρόνια. Μια υποβοηθούμενη από υπολογιστή απευθείας σύνδεση έχει γίνει στα αντικείμενα - εγκεφάλους. Nano-εμφυτεύματα έχουν εγχυθεί χωρίς τη συγκατάθεση των υποκειμένων, κατά την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο. Μετά την ένεση, τα αντικείμενα συνδέθηκαν με τους υπολογιστές της έρευνας. Λογισμικό για την ανάπτυξη συνθετικής τηλεπάθειας δουλεύει όλο το εικοσιτετράωρο αρχής γενομένης μετά από νοσοκομειακές επισκέψεις»...

-  Τα πειράματα στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι εξαιρετικά πολύπλοκα: «Δέκα ερευνητικές ομάδες από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους πρέπει να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε όλη την πολυπλοκότητά του, από το γενετικό επίπεδο ως τη συμπεριφορά. Αυτό απαιτεί τη συμμετοχή διαφόρων επιστημονικών κλάδων, όπως της ψυχολογίας, τη ψυχιατρικής, της γενετικής, της μοριακής βιολογίας και της νευροφυσιολογίας. Μαθηματική μοντελοποίηση, προσομοίωση σε υπολογιστή και σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης θα χρειαστούν επίσης για να περιγράψουν πολύπλοκες σχέσεις στον εγκέφαλο». (πηγή)

-  «Το exocortex είναι ένα θεωρητικό τεχνητό εξωτερικό σύστημα επεξεργασίας των πληροφοριών που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις βιολογικές, υψηλού επιπέδου γνωστικές διαδικασίες, ενός εγκεφάλου». Όπως λένε Σουηδοί επιστήμονες, "Exocortex" μπορεί ειδικότερα να σημαίνει "ο εγκέφαλός σας στο διαδίκτυο"!  πηγή

4-

Δεν υπάρχουν σχόλια: