Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ...3-

 https://www.imdleo.gr/

(Για την Λίντα γράφει το Bluebird στις σελ. 181-187)

- Το πρότζεκτ "MKULTRA" κράτησε 20 χρόνια, από τις 19 Απριλίου του 1953 που ξεκίνησε. Ενέπλεξε σ' αυτό 80 Ινστιτούτα, συμπεριλαμβανομένων 44 κολλεγίων και πανεπιστημίων, καθώς και νοσοκομεία, φυλακές και φαρμακευτικές βιομηχανίες. Οι πιο τρομακτικές μελέτες περιλάμβαναν τη χρήση ασθενών, συχνά κάποιων ακούσια, σαν πειραματόζωων σε έρευνες έκθεσης σε ακτινοβολία. Το επιστημονικά πιο διάσημο  πανεπιστήμιο του Αμερικανικού έθνους, δηλ. το MIT, έτρεφε διανοητικά καθυστερημένα αγόρια κλειδωμένα στη Σχολή Fernald στη Μασαχουσέτη με ραδιενεργό πλιγούρι βρώμης. Τα αγόρια "φτιάχτηκαν" να πιστεύουν ότι ήταν μέρος ενός «επιστημονικού κλαμπ». Στους γονείς τους ειπώθηκε μόνο ότι τα παιδιά ετρέφοντο με δίαιτα πλούσια σε σίδηρο!... Μόνο το 1994 η κυβέρνηση Κλίντον αναγκάστηκε να διερευνήσει το όλο θέμα των πειραμάτων όπως το προηγούμενο, μετά από εντοπισμό επιζώντων από ακτινοβολίες, υπό της Eileen Welsome, που παρουσίασε στην εφημερίδα Albuquerque Tribune η οποία για τα άρθρα αυτά κέρδισε σειρά βραβείων Pullitzer. Δημιούργησε τότε ο Κλίντον τη «Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Πειράματα Ακτινοβολίας σε Ανθρώπους (Advisory Committee on Human Radiation Experiments - ACHRE)», με εντολή «να διερευνήσει και να υποβάλει έκθεση σχετικά με τη χρήση ανθρώπων ως αντικείμενο της ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενης έρευνας που τους έγινε χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας». Το Υπουργείο Ενέργειας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου 16.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα ακριβώς στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

- Ο ίδιος ο πρόεδρος Κλίντον, στις 3 Οκτωβρίου 1995, ζήτησε επίσημα συγνώμη από τα θύματα των ερευνών:

-  «Χιλιάδες πειράματα επιχορηγημένα από την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και στρατιωτικές βάσεις σε όλο το έθνος μας. Μερικά ήταν αντιδεοντολογικά όχι μόνο με τα σημερινά πρότυπα, αλλά και με τα πρότυπα της εποχής στην οποία έγιναν. Απέτυχαν μαζί και στη δοκιμασία των εθνικών μας αξιών και στη δοκιμή του ανθρωπισμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσφέρουν μια ειλικρινή συγγνώμη σε εκείνους τους πολίτες μας που υποβλήθηκαν σε αυτά τα πειράματα, τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους. Όταν η κυβέρνηση κάνει λάθος έχουμε την ηθική υποχρέωση να το παραδεχτούμε». (πηγή)

- Για τα πειράματα της CIA σε παλιότερη εποχή είναι αποκαλυπτικά τρία κυρίως βιβλία. α) το Bluebird, στο ποίο ήδη αναφερθήκαμε, β) το Mind Controllers υπό Armen Victorian, και γ) το A Nation Betrayed υπό Carol Rutz. Μπορείτε να βρείτε και online περισσότερες πληροφορίες.

3-

Δεν υπάρχουν σχόλια: