Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ.2

https://www.imdleo.gr/

- Σε ένα άρθρο του Science Digest το 1971, ο Δρ G. Η. Estabrooks αναφέρει:
- «Κατά το 1920 οι κλινικοί υπνωτιστές έμαθαν να χωρίζουν ορισμένα άτομα σε πολλαπλές προσωπικότητες, όπως του Jeckyl-Hydes. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, δούλεψα αυτήν την τεχνική με τον υπαξιωματικό του ναυτικού, που θα τον αποκαλώ Jones (Τζόουνς). Χώρισα την προσωπικότητά του σε Τζόουνς A και B.

Ο Jones Α, μία φορά ένας «κανονικός» πεζοναύτης, έγινε εντελώς διαφορετικός. Κουβέντιαζε το κομμουνιστικό δόγμα και το εννοούσε. Είχε καλωσορισθεί με ενθουσιασμό από τα κομμουνιστικά κύτταρα (ομάδες), και του δόθηκε σκόπιμα μια ατιμωτική απομάκρυνση (από το Ναυτικό). Ο Τζόουνς Β ήταν η βαθύτερη προσωπικότητα, ήξερε όλες τις σκέψεις του Jones Α, και «του εντυπώθηκε» να μην λέει τίποτα κατά τη διάρκεια της συνειδητής φάσης. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να τον υπνωτίζω, να έρθω σε επαφή με τον Jones Β, και είχα ένα κατευθείαν αγωγό στο κομμουνιστικό στρατόπεδο». (Από το ίδιο βιβλίο Bluebird σελ. 167-169)

Τα προηγούμενα ήταν ήπια σχετικά πειράματα. Υπάρχουν πολύ βιαιότερα από αυτά. Κάποια ήρθαν και στην δημοσιότητα, όπως η περίπτωση της Linda MacDonald (Λίντα Μακντόναλντ). Αυτή δέχθηκε το 1963 μόνο από ηλεκτροσόκ 76,5 φορές περισσότερη ενέργεια από το μέγιστο επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς η μνήμη της. Έγινε χωρίς τη θέλησή της πειραματόζωο στα πλαίσια προγράμματος ελέγχου του νου από τον Dr. Ewen Cameron. Τελικά η Αμερικανική δικαιοσύνη της εκδίκασε 750.000 δολάρια το 1988. Φαντασθείτε μια ασθενή που θέλει, για να είναι πιο σίγουρη ότι βρήκε ένα καλό γιατρό, να επιλέγει τον πρόεδρο του Αμερικανικού και Παγκόσμιου Ψυχιατρικού Συλλόγου. Αυτός όμως δεν ήταν άλλος από τον δρ. Κάμερον που δούλευε για ένα από τα πιο σαδιστικά πρότζεκτ της CIA, το "MKULTRA" για τον έλεγχο του νου...
2-

Δεν υπάρχουν σχόλια: