Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο έλεγχος του νου...

https://www.imdleo.gr/


-     Μπορεί να ελέγξει κάποιος το νου των άλλων;            

   Κατ'  αρχήν πρέπει να εξηγήσομε ότι έλεγχος δεν σημαίνει πειθώ, αλλά δυναστευτική επίδραση σε ένα ή περισσότερα άτομα. Σε αυτό αναφερόμεθα, και αυτό είναι μεμπτό, γιατί προσβάλλει την προσωπικότητα του ανθρώπου καταστρέφοντάς του την ελεύθερη βούληση, το μέγιστο δώρο του Θεού που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα ζώα.


    Ο έλεγχος του νου ή "mind control" αναπτύχθηκε σαν ένα "αμυντικό" εργαλείο από εργαστήρια που δούλευαν για το στρατό ή τις μυστικές υπηρεσίες κρατών, θίγοντας όμως την προσωπικότητα των ατόμων, που καταντούν πειραματόζωα χωρίς συνήθως να το γνωρίζουν. Πρώτα οι Ναζί είχαν ξεκινήσει τα πειράματα ελέγχου του νου σε ευρεία κλίμακα χρησιμοποιώντας συνήθως αιχμαλώτους γι'  αυτά. Μετά συνεχίσθηκαν στις χώρες που κατέλαβαν την Γερμανία (Αμερική, Σοβιετική Ένωση και Αγγλία), οι οποίες πήραν Γερμανούς επιστήμονες αυτής της "ειδικότητας". Η CIA δημιουργήθηκε το 1947. Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου του 1953 περιγράφει την δημιουργία πολλαπλών προσωπικοτήτων σε 19 χρονών κορίτσια:


   «Τα υποκείμενα αυτά έχουν σαφώς αποδείξει ότι μπορούν να περάσουν από μια εντελώς ξύπνια κατάσταση σε μια ελεγχόμενη βαθιά H κατάσταση [ύπνωση]... μέσω τηλεφώνου, με τη λήψη έγγραφου υλικού, ή με τη χρήση κωδικού, ή σήματος, ή με λέξεις, ο δε έλεγχος εκείνων των υπνωτισμένων μπορεί να περάσει από ένα άτομο σε άλλο χωρίς μεγάλη δυσκολία. Έχει επίσης δειχθεί, μέσω πειραματισμού με αυτά τα κορίτσια, ότι μπορούν να δρουν αθέλητα ως ταχυδρόμοι για σκοπούς πληροφόρησης». (Από το βιβλίο Bluebird υπό Colin Ross, που περιέχει πολλά έγγραφα της CIA. σελ. 32) 

1

Δεν υπάρχουν σχόλια: