Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΧΡ. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ «Η Εύη Τσέκου με εκβίαζε» Τι θα πει στον ανακριτή ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτισμού ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ Η βελτίωση της υγείας του κ. Χρ. Ζαχόπουλου επιτρέπει πλέον, όπως είπε και ο δικηγόρος του, την κατάθεσή του στον ανακριτή για τις σχέσεις του με την Εύη Τσέκου «Ναι, η Εύη Τσέκου με εκβίαζε». Με αυτές τις έξι λέξεις θα προσδιορίσει, καταθέτοντας στον ανακριτή, τον ρόλο


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ

25 Νοεμβρίου 2008, 00:14 Ενημερώθηκε: 9 Μαρτίου 2008, 00:00

ΧΡ. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ | tovima.gr

«ΗΕύη Τσέκου με εκβίαζε»

- «Ναι, η Εύη Τσέκου με εκβίαζε». Με αυτές τις έξι λέξεις θα προσδιορίσει, καταθέτοντας στον ανακριτή, τον ρόλο της προφυλακισμένης πρώην φίλης του ο κ. Χρ. Ζαχόπουλος, όταν θα τον επισκεφθεί στον Ευαγγελισμό ο ανακριτής κ. Δ. Οικονόμου. Η ανακοίνωση του κ. Αλ. Λυκουρέζου, δικηγόρου του κ. Ζαχόπουλου, ότι ο πρώην γενικός γραμματέας είναι πλέον σε θέση να καταθέσει, σηματοδοτεί την είσοδο της ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση στην πλέον κρίσιμη φάση της.

-Πολύ σύντομα ο ανακριτής θα κληθεί να συγκρίνει τους ισχυρισμούς τριών πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Τα όσα είπε στις τρεις μαραθώνιες απολογίες της η κυρία Τσέκου, με αυτά που θα ακούσει από τον κατά το κατηγορητήριο «θύμα εκβιασμού» κ. Ζαχόπουλο, αλλά και τον συγκατηγορούμενό της για υπόθεση εκβιασμού κ. Χρ. Νικολουτσόπουλο.

-Η εκτίμηση ότι ο κ. Ζαχόπουλος θα επιβεβαιώσει τον εκβιασμό προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Λυκουρέζου, ο οποίος είπε ότι ο εντολέας του εκδήλωσε τη ρητή βούλησή του να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να παραμείνει στην υπόθεση ως πολιτικώς ενάγων ζητώντας την ποινική τιμωρία όσων οι πράξεις στρέφονται εναντίον του ιδίου.

-Το πότε θα ληφθεί αυτή η κρίσιμη για την έκβαση της ανάκρισης κατάθεση δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Αυτό που θεωρείται σχεδόν σίγουρο είναι ότι ο κ. Οικονόμου θα μεταβεί στον Ευαγγελισμό για να εξετάσει τον κ. Ζαχόπουλο, ο οποίος δεν θα μπορεί για πολύ καιρό να μετακινηθεί. Νομικοί κύκλοι λένε ότι ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να καθορίσει τις κινήσεις του, θα αναμένει τα συμπεράσματα του ιατρικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Και αυτό διότι ο ανακριτής γνωρίζει ότι ως τώρα οι γιατροί εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσον ο κ. Ζαχόπουλος είναι σε θέση σε αυτή τη φάση να αντιμετωπίσει χωρίς επιπτώσεις μια ούτως ή άλλως στρεσογόνα κατάσταση όπως είναι η λήψη κατάθεσης στο πλαίσιο της ανάκρισης.

-Ακόμη ο κ. Ζαχόπουλος φέρεται αποφασισμένος να απαντήσει και στις κατηγορίες της κυρίας Τσέκου, η οποία είχε υποστηρίξει στον ανακριτή ότι:

-* «Ο πρώην γενικός γραμματέας είχε σχέσεις με υφιστάμενές του συμβασιούχους στο υπουργείο Πολιτισμού στις οποίες μοίραζε συστηματικά υποσχέσεις περί «τακτοποίησης»».



* «Ο κ. Ζαχόπουλος ελάχιστα έως καθόλου προσπάθησε για μένα. Και είναι φανερό ότι έστω κάποια δυνατότητα παρέμβασης είχε (στον διαγωνισμό που διεξήχθη κατά παρέκκλιση του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των 148 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού), αλλιώς δεν εξηγείται ότι στην αρχική κατασκευασμένη λίστα που είδα τον Αύγουστο περιλαμβάνονταν και δύο άτομα του γραφείου του».

- Από την άλλη πλευρά ο κ. Νικολουτσόπουλος, από τη θέση του κατηγορουμένου, προσπαθεί να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του ως την προσεχή Παρασκευή, οπότε και έχει κληθεί από τον ανακριτή να απολογηθεί για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης από κοινού και της παραβίασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία από κοινού. Η φράση τού εκ των συνηγόρων του, κ. Ν. Μαυρομάτη, ότι «ο κ. Νικολουτσόπουλος έχει σκοπό να βοηθήσει την ανακριτική διαδικασία αποκαλύπτοντας όλο το κομμάτι της αλήθειας που ο ίδιος γνωρίζει» αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα γύρω από όσα θα ισχυριστεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι ο κ. Νικολουτσόπουλος θα αρνηθεί ότι εκείνος είχε την πρωτοβουλία των επισκέψεων σε δημοσιογραφικά γραφεία και θα υποστηρίξει ότι απλώς συνόδευσε την κυρία Τσέκου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για να περιγράψει την περιπέτειά της με τον διαγωνισμό προσλήψεων στο υπουργείο Πολιτισμού, από τον οποίο τελικά αποκλείστηκε. Μάλιστα δεν αποκλείεται να ισχυριστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν σύμφωνος με τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με τις ερωτικές περιπτύξεις του κ. Ζαχόπουλου και της κυρίας Τσέκου και η μόνη δική του εμπλοκή είχε να κάνει με την παρουσίαση του εργασιακού προβλήματος, που αντιμετώπιζε η πελάτισσά του.

- Εκτός της απολογίας του κ. Νικολουτσόπουλου, έναντι του οποίου η ίδια είχε φροντίσει να είναι προσεκτική κατά τη δική της απολογία τείνοντάς του, όπως εκτίμησαν τότε νομικοί, χείρα συμμαχίας, η κυρία Τσέκου αγωνιά αυτή την εβδομάδα και για έναν ακόμη λόγο. Αναμένει την τελική απόφαση του ανακριτή επί τους αιτήματός της να αποφυλακιστεί προσωρινά. Ο αρμόδιος εισαγγελέας πάντως, στον οποίο κατατέθηκε η προσφυγή της 35χρονης, με πρότασή του έχει ήδη ζητήσει το αίτημά της να απορριφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: