Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

06-12-1990: Πεθαίνει ο Παύλος Σιδηρόπουλος ..

                                                                                         the MAGAZINE


- ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Παύλος Σιδηρόπουλος: Η αυτοκαταστροφική σχέση με τη Γιόλα Αναγνωστοπούλου

Η καθοριστική σχέση του μουσικού με τη νεαρή ποιήτρια στα τέλη της δεκαετίας του 70.

CULTURE

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

- Τριάντα ένα χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, που πέθανε σαν σήμερα, παραμένει ένας μύθος της ελληνικής ροκ μουσικής. Ήταν σπουδαίος μουσικός και ερμηνευτής, γι’ αυτό και κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην εγχώρια σκηνή, ενώ η αλήθεια στα τραγούδια του παραμένει ζωντανή έως σήμερα και αυτή είναι που τα καθιστά διαχρονικά.

- Ο Παύλος έζησε και δημιούργησε σε μια εποχή που το ροκ στην Ελλάδα βρισκόταν στην πρώιμη φάση του. Ο ίδιος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες του και φάρο στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, έστω κι αν τότε δεν μπορούσε - ίσως - να το αντιληφθεί. Ένας νέος με ταλέντο, ορμή, αλλά και πάθη. Πάθη που υπήρξαν συστατικά, όχι μόνο της ενδιαφέρουσας προσωπικότητάς του, αλλά και ολόκληρης της εποχής του.


Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έζησε και δημιούργησε σε μια εποχή που το ροκ στην Ελλάδα βρισκόταν στην πρώιμη φάση του. 

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έζησε και δημιούργησε σε μια εποχή που το ροκ στην Ελλάδα βρισκόταν στην πρώιμη φάση του.  PAVLOS-SIDIROPOULOS.GR

Η παρακαταθήκη του είναι πολύτιμη, ωστόσο, ο μύθος γύρω από το όνομά του δεν εξαντλείται στις καλλιτεχνικές πτυχές του. Η σχέση του με τα ναρκωτικά, η χρήση ηρωίνης, ο τρόπος που πέθανε, αλλά και οι ερωτικές του σχέσεις συμπληρώνουν το παζλ του «Πρίγκιπα της Ροκ».


Μία από αυτές, εκείνη με τη νεαρή ποιήτρια Γιόλα Αναγνωστοπούλου, συνεχίζει να γοητεύει μέχρι και σήμερα. Ήταν μία σχέση με "άρωμα" έμπνευσης, ναρκωτικών, έρωτα και θανάτου. Μία σχέση καταδικασμένη να "σβήσει". {1}


Δεν υπάρχουν σχόλια: