Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

VODAFONE-Το σκάνδαλο των Υποκλοπών ήταν το πρελούδιο της “Πυθίας”…

Ειδικότερα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών την έρευνα είχε αναλάβει ο κ. Πεπόνης, προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Κώστα  Τσαλικίδη, το 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία Vodafone.

https://egerssi.gr/

-  Ναι υπήρξε σχέδιο Πυθία, ναι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή…

- Η προχθεσινή εξέλιξη δικαιώνει εν πολλοίς όλους αυτούς που μίλαγαν, ότι υπήρξε η “Πυθία”, δηλαδή το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή αλλά ακόμη και απόπειρα δολοφονίας του για πολλούς λόγους, όπως θα σας αναλύσουμε παρακάτω…

- Η εξέλιξη αυτή όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα και αυτούς που προσπαθούν να αποδομήσουν την υπόθεση, εκτελώντας πιθανώς σχέδιο των υπερατλαντικών “συμμάχων” μας….

- Εκθέτει κυρίως συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και πρώην στενό συνεργάτη του και σημερινό διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, που πρόσφατα έκανε σχετικές προβοκατόρικες δηλώσεις σε δημοσιογράφους…

- Για να δούμε τώρα ποιο θα είναι το νέο τους αφήγημα και η αντίδρασή τους; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

- Ας θυμηθούμε όμως τις σημαντικότερες πτυχές της πολύκροτης αυτής υπόθεσης που συντάραξε και εξακολουθεί να συνταράσσει το Πανελλήνιο και που οδήγησε την Πατρίδα στα Τάρταρα…

- Το σκάνδαλο των Υποκλοπών ήταν το πρελούδιο της “Πυθίας”…

- Το 2004, εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και λίγο πριν, ζητήθηκε από την ΕΥΠ και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας να δοθούν στοιχεία-τεχνικές πληροφορίες με σκοπό την ανεύρεση λύσεων σε θέματα επανασυνδέσεων. Τα στοιχεία, όπως αναφέρει ο Ανακριτής κ. Δ. Φούκας, αφορούσαν “τον αριθμό των διακοπτών που κάλυπταν την περιοχή των Αθηνών και την εδαφική κάλυψη εκάστου αυτών, τα στοιχεία του κατασκευαστή κ.τ.λ.”!

- Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αρχές του 2006 από τους Υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, επιβεβαιώθηκε ότι παρακολουθούνταν τα κινητά τηλέφωνα μελών της κυβέρνησης, αξιωματούχων, καθώς και του Πρωθυπουργού την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ιούνιος-Αύγουστος 2004) ως το Μάρτιο του 2005.

- Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Vodafone η οποία διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια τεχνικού ελέγχου από την προμηθεύτρια εταιρεία Ericsson στις 4 Μαρτίου του 2005, λογισμικό παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και άγνωστης προέλευσης στο υποσύστημα νομίμων συνακροάσεων (Lawful Interception – LI). Μέσω του λογισμικού αυτού και την χρήση “κωδικών” άγνωστος ή άγνωστοι παρακολουθούσαν τις εκατό περίπου γραμμές μέσω 14 καρτοκινητών τηλεφώνων-καταγραφέων που χρησιμοποιούνταν για τις παρακολουθήσεις. Το εν λόγω λογισμικό ήταν “εντελώς άγνωστο” τόσο στη Vodafone, όσο και στην προμηθεύτρια Ericsson, ενώ δεν είχε ανιχνευτεί ο τρόπος της εγκατάστασής του.

- Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάσιο Παπαληγούρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Γιώργος Κορωνιάς ανέφερε ότι στις 7 Μαρτίου “προσδιορίστηκε το συγκεκριμένο τμήμα του λογισμικού που επέτρεπε υποκλοπές” και στις 8 Μαρτίου ο ίδιος έδωσε εντολή για την “άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου λογισμικού” καθώς και ότι έκτοτε ήταν συνεχείς οι έλεγχοι της Vodafone για τυχόν “επανεμφάνιση” του ίδιου λογισμικού.

- Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, επικοινώνησε στις 10 Μαρτίου 2005 με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου και ζήτησε συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει την κυβέρνηση για θέμα “εθνικού ενδιαφέροντος”. Στη συνάντηση που έγινε στις 20:00 της ίδιας ημέρας εκτός από τους κκ. Κορωνιά και Αγγέλου, παρών ήταν και ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο κ. Κορωνιάς ανέφερε ότι “σε ένα έλεγχο ο οποίος έγινε στο λογισμικό της εταιρίας του, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κάποιο σύστημα το οποίο λειτουργεί ως υποκλοπέας κάποιον αριθμών κινητών τηλεφώνων”. Στις 2 τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου 2005, η λίστα των παρακολουθούμενων φθάνει στα χέρια του κ. Βουλγαράκη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας ενημερώθηκε για το ζήτημα αυτό από τον Πρωθυπουργό στις 11 Μαρτίου και συναντήθηκε με τον κ. Κορωνιά την ίδια μέρα παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού, ενώ ο κ. Κορωνιάς κατέθεσε, κατόπιν αιτήσεως του κ. Παπαληγούρα, και γραπτό υπόμνημα με όσα ανέφερε προφορικώς.

- Διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης για τις υποκλοπές…

-Αμέσως διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ο κ. Λινός παρήγγειλε αυτοπροσώπως στον προϊστάμενο, τότε, της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

-Από την εξέταση αυτή διαπιστώθηκε ότι τα 14 τηλέφωνα, τα οποία ήταν όλα “καρτοκινητά” και δέχονταν κλήσεις και προς τούτο κλήθηκαν οι διενεργούντες τις κλήσεις, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν όλοι νόμιμοι. Όπως αποδείχθηκε τα μισά από τα καρτοκινητά είχαν αγοραστεί από τη Νέα Ιωνία, ενώ τα υπόλοιπα από το Μαρούσι. Λόγω του εξαιρετικά δύσκολου τεχνικού χαρακτήρα της η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006.

-Το αποτέλεσμα ήταν, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, η διαδικασία να “μην καταλήξει κάπου”. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, δράστης των υποκλοπών θα μπορούσε να είναι ο καθένας που διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για «παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνημάτων κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, με περαιτέρω παραγγελία για διερεύνηση πιθανής τέλεσης και άλλων αξιοποίνων πράξεων, όπως κατασκοπεία», από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Διώτη!

-Τα τηλέφωνα μέσω των οποίων γινόταν η παρακολούθηση χρησιμοποιούσαν τις κυψέλες (κεραίες) στην περιοχή Λυκαβηττού, κλινικής Λευκού Σταυρού, πλατείας Μαβίλη και Πύργου Αθηνών, δηλαδή το γνωστό τρίγωνο γύρω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα μισά από αυτά ενεργοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2004, δηλαδή το διάστημα που προηγήθηκε των Ολυμπιακών Αγώνων!

-Λίστα προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση…

- Το απόγευμα της 2ας Φεβρουαρίου 2006 δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ο κατάλογος των 40 περίπου προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μέλη της κυβέρνησης, πολιτικοί, μέλη οργανώσεων, ιδιώτες, συνδικαλιστές και αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: